ZVEZDNIŠKA ZASEDBA V SINGAPURJU

Prva in druga igralka sveta Lydia Ko in Nelly Korda bosta skupaj z branilko naslova Jin Young Ko vodili močno zasedbo na turniru 2023 HSBC Women’s World Championship v golf klubu Sentosa v Singapurju od 2. do 5. marca.

Vse tri igralke so bile v letu 2022 na prvem mestu skupne lestvice in si bodo prizadevale za močan začetek leta 2023, s čimer bodo poskušale obdržati ali si povrniti svoj položaj na vrhu Rolexove ženske svetovne golfske lestvice, pri čemer le 0,49 točke ločuje prvi dve tekmovalki.

Lydia Ko se je po zmagi na CME Group Tour Championship lani od koncu vrnila na prvo mesto na svetu prvič po poletju 2017. Po sezoni, v kateri je trikrat zmagala, je osvojila tudi naziv igralke leta LPGA in Vare Trophy za najnižje povprečje, izjemnih 68,99. Korda, ki je prav tako za seboj pustila odličen november, je osvojila svoj prvi naslov po 12 mesecih. Njena zmaga na prvenstvu Pelican Women’s Championship je Kordo za kratek čas vrnila na prvo mesto, dokler teden dni kasneje ni zmagala Ko in je zopet prehitela. Korda, ki se ji bo pridružila tudi njena sestra Jessica, se vrača v Singapur prvič po letu 2019.

Letos bo sicer potekala že 15. izvdeba turnirja in presenetljivo je, da je od 14 prejšnjih najboljših kar 12 zmagovalk v karieri že osvojilo enega od glavnih turnirjev. Ja, vsekakor dobra potrditev tega, da turnir kličejo tudi “Azijski masters”.

Turnir stroke play z 72 jamicami se bo ponovno igral na priznanem igrišču Tanjong v golf klubu Sentosa, ki gosti že deseto izvedbo turnirja. Sentosa Golf Club je vodilna sila pri spodbujanju trajnostnih pobud v golfu po vsem svetu in je bil pred kratkim na letnem tekmovanju World Golf Awards razglašen za “Najboljši okolju prijazen golf objekt na svetu”.