ZVEZDNIŠKA ZASEDBA BO ZAVZELA NAJBOL TRAJNOSTNO IGRIŠČE NA SVETU

Prvenstvo 2023 HSBC Women’s World Championship v golf klubu Sentosa v Singapurju, ki bo potekalo od 2. do 5. marca, je zaprlo prijave in oznanilo, da bo sodelovalo kar 18 od 20 najboljših igralk na svetu.

A to še ni vse, kar pet najboljših igralk na svetu bo vodilo zvezdniško zasedbo, saj se bosta 3. in 4. igralka sveta Minjee Lee in Atthaya Thitikul pridružili že prej napovedanim številkam 1, 2 in 5 Lydii Ko, Nelly Korda in branilki naslova Jin Young Ko.

Tajska senzacija Thitikul, ki je kot 15-letnica zmagala na ženskem amaterskem azijsko-pacifiškem turnirju 2018 v Sentosi, je lani končala na 4. mestu in nato osvojila naziv 2022 LPGA novinke leta. Thitikulova je hkrati že preživela dva tedna na prvem mestu Rolexove lestvice (od 31. oktobra do 13. novembra) in solidna uvrstitev na 2023 HSBC Women’s World Championship bi jo lahko vrnila na vrh.

Na drugi strani je leta 2022 avstralska ljubljenka navijačev Minjee Lee osvojila dve zmagi, vključno z že drugo na turnirju US Open. “Ko se spomnim svojega zadnjega kroga na igrišču Tanjong se veselim, da se letos vračam v Singapur,” je povedala o svojem potovanju v Sentoso naslednji mesec, kjer je leta 2022 dosegla drugo mesto. “Singapur vedno z veseljem obiščem, a ko končaš na drugem mestu, se želiš vrniti in poskusiti znova.”

Nastopale bodo tudi vse lanskoletne glavne zmagovalke – Američanka Jennifer Kupcho (prvenstvo Chevron), Minjee Lee (odprto prvenstvo ZDA), Južnokorejka In Gee Chun (prvenstvo KPMG LPGA 2022), Kanadčanka Brooke Henderson (prvenstvo Amundi Evian) in Južnoafričanka Ashleigh Buhai (AIG Women’s Open 2022)—kar se bo zgodilo prvič. Hendersonova, dvakratna glavna prvakinja, je sicer lani končala na 6. mestu, leta 2018 pa je bila drugouvrščena.

A vendarle vsa mesta še niso povsem zapolnjena, saj si bo zmagovalka državnih kvalifikacij v Sentosi 8. in 9. februarja prislužila eno od šestih preostalih mest. Na voljo bo tudi še pet povabil sponzorjev, nagrada pa bo pripadala tudi zmagovalki turnirja Honda LPGA Tajska 2023, če ta še ni kvalificirana.

Že potrjeni partnerji svetovnega prvenstva HSBC za ženske 2023 so Sentosa, Singapore Tourism Board (STB), Lexus, Rolex, Singapore Airlines, AON, ECCO, Mandarin Oriental, Panasonic, Penfolds, Puma, Epson, COBRA Golf, Titleist, Sony, Ice Mountain, 100 Plusin TikTok. Še ena zanimivost je ta, da je bil Golf klub Sentosa na podelitvi nagrad World Golf Awards imenovan za “Najboljši okolju prijazen objekt za golf na svetu”.