ZNAČILNO MODRA JE ŽE LETA REZERVIRANA ZA FRANCOZE

Ta nova ura znamke TAG Heuer Monaco priča o predanosti blagovne znamke ustvarjanju ikoničnih časomerov, ki jih navdihuje vesolje motošporta. Je več kot le kronograf, je simbol odličnosti in inovativnosti. Nova ura TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue slavi bogato zgodovino znamke, povezano s tekmovalnimi avtomobili, z modrimi odtenki, ki so poklon simbolični francoski modri barvi Racing Blue. Ura TAG Heuer Monaco je ura, ki jo je navdihnila ta ikonična dirka obmorskega kraja. TAG Heuer je bil vedno med časomerilci, ki so bili najtesneje povezani z dirkami in kolekcija Monaco je utelešenje tega ideala. Ko je znamka leta 1969 predstavila ta model, je povzročila revolucijo v urarski industriji. Za razliko od vseh drugih ur na trgu je znamka predstavila prvi vodoodporni kronograf s kvadratnim ohišjem, v katerem je bil nameščen revolucionarni mehanizem Calibre 11. Ura Heuer Monaco je bila poimenovana po legendarni kneževini, ki gosti eno najbolj znanih dirk Formule 1. To je več kot le drzna oblikovalska predstava. To razmerje ima posebno mesto v srcu in zgodovini znamke ter še danes ostaja pomemben vidik identitete urarske hiše TAG Heuer. TAG Heuer Monaco bo za mnoge vedno povezan z enim največjih igralcev svoje generacije, Stevom McQueenom.

Leta 1970 se je hollywoodski zvezdnik med snemanjem filma Le Mans odločil, da bo nosil isto dirkaško obleko in uro kot profesionalni voznik in osebni trener Jo Siffert. S tem je želel utelesiti vlogo pristnega dirkača in hitro je postal stilska ikona, ki je ponosno nosila uro Heuer Monaco. Z leti se je ura TAG Heuer Monaco razvijala še naprej in vključevala nove materiale, tehnologije in oblikovne elemente, zaradi katerih je postala pravo umetniško delo in hitro postala simbol avantgardnega duha znamke. Najnovejša različica ure Monaco Chronograph Racing Blue ni nobena izjema, saj je poklon neverjetni dirkaški dediščini in neizbrisnemu pečatu, ki ga je TAG Heuer pustil v tej disciplini. V letu 2023 TAG Heuer izdaja novo uro TAG Heuer Monaco, ki bo potegnila črto skozi desetletja zgodovine, ki znamko povezuje s svetom motošporta. V zgodnjih dneh avtomobilskih dirk so se avtomobili razlikovali po nacionalnih barvah in ne po barvah proizvajalca ali sponzorja. Vsaka država je imela svoj poseben odtenek, na primer slovito britansko dirkaško zeleno, živahno italijansko rdečo, nemško belo barvo, ki je bila na začetku uporabljena, preden je prešla v srebrno in nezamenljiv odtenek modre, ki je bil povezan s francoskimi dirkalniki. Prav ta poseben odtenek modre barve je navdih za najnovejšo stvaritev TAG Heuer, TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue. Nova ura TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue ima odtenek, ki spominja na barve cenjenih avtomobilskih znamk, kot so Talbot-Lago, Delage in nenazadnje slavni Bugatti Type 35. Pomožna številčnica in pasek sta v paleti azurnih odtenkov, medtem ko so indeksi predstavljeni v svetlejšem odtenku. Uro odlikujejo presenetljivi poudarki limetino rumene barve, ki uri dodajo svež pridih in odlično dopolnjujejo barvno paleto modela.

Ura se ponaša z osupljivo posrebreno številčnico z matirano sončno svetlobo, ki spominja na armaturno ploščo z obrnjenim motorjem, kakršno je bilo mogoče videti v športnih avtomobilih v dvajsetih in tridesetih letih prejšnjega stoletja. Številčnico krasi osem apliciranih, posrebrenih urnih kazalcev in 12 modrih točkovnih kazalcev, ki omogočajo lažje branje časa. Zlasti brušena oznaka ob 12. uri ima živo rumeno črto, ki je neposredna povezava z osrednjo roko kronografa. Urne in minutne ročice so izboljšane z modro Super-LumiNova® za odlično vidljivost v vseh svetlobnih pogojih. To dopolnjuje lakirana osrednja ročica v limetno rumeni barvi, ki dodaja barvitost. Ti oblikovni elementi skupaj usklajujejo, predstavljajo uro TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue in ustvarjajo presenetljiv časomer, ki povzema duh avtomobilskega sveta. Uro poganja avtomatski kronografski mehanizem Calibre 11, ki je vgrajen v ohišje iz titana 2. stopnje, ki je peskano, kar mu daje robustnost in lahkotnost, ter ima safirno zadnjo stran ohišja, ki omogoča vpogled v mehanizem v notranjosti. TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue ima modri telečji pasek s perforacijami, ki so značilne za ure, povezane z dirkami. Pasek je pritrjen z zložljivo zaponko iz titana z vgraviranim Heuerjevim logotipom. Na hrbtni strani ohišja ure Monaco Chronograph Racing Blue je vgraviran napis “One of 1000”, ura pa je predstavljena v posebej oblikovani živahni modri embalaži z limonasto rumenimi podrobnostmi. Nova ura TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue je na voljo in naprodaj v butikih TAG Heuer, na spletnih mestih e-trgovine znamke ter pri izbranih maloprodajnih partnerjih.