ZMAGOVALKA SE VRAČA NA KRAJ ZLOČINA

Zvezdnica pokala Solheim in zmagovalka na glavnih turnirjih Stacy Lewis je potrdila, da se bo vrnila na Škotsko, kjer bo branila svoj naslov na turnirju 2021 Trust Golf Women’s Scottish Open.

Lewisova, ki si je lani z “birdijem” zagotovila zmago v prvem izločilnem krogu, je ob tem dejala: “Všeč mi je igrišče na Škotskem in vrnitev sem, saj je branjenje naslova še posebej zanimivo. Lanski turnir je bil eden naših prvih dogodkov po tem, ko je COVID -19 prekinil igranje, zato sem se počutila zelo dobro že zato, ker sem imela priložnost tekmovati, kaj šele osvojiti svoj prvi naslov, odkar imam hčerko Chesnee! Komaj čakam, da si osebno ogledam igrišče Dumbarnie – vse, kar sem videla in slišala zveni precej posebno. Zdi se, da vedno igram nekaj svojega najboljšega golfa na igriščih na Škotskem, zato se veselim avgustovskega nastopanja na 2021 Trust Links Women’s Scottish Open.”

Mediji so lahko skupaj z novim glavnim sponzorjem Trust Golf in dolgoletnim partnerjem turnirja VisitScotland preizkusili priznano igrišče Dumbarnie Links, najnovejše škotsko prizorišče, ki prvič gostili ta prestižni turnir LPGA in Ladies European Tour.

Žal je med prisotnimi medijskimi osebnostmi manjkal legendarni golf novinar Jock MacVicar, goreč zagovornik turnirja, ki je letos umrl v 83. letu starosti in čigar spomin bo zdaj počaščen z vsakoletno podelitvijo pokala Jock MacVicar najboljšemu končnemu domačemu igralcu na podelitvi nagrad. Trust Golf bo zmagovalcu nagrade Jock MacVicar Leading Scot Trophy podelil tudi enotedenski sklop treningov v njihovem najsodobnejšem znanstveno zasnovanem centru za golf v Bangkoku na Tajskem.

Trust Golf je tehnološko podjetje s sedežem na Tajskem, ki ga je ustanovila dr. Prin Singhanart, sodeluje pa z naslednjo generacijo tajskih profesionalcev. Podjetje je ob napovedi pojasnilo, kako bo njihovo sponzorstvo na Women’s Scottish Open omogočilo tesnejše odnose s Škotsko in pomagalo pri razvoju izobraževalnih programov.

Turnir bo potekal od 12. do 15. avgusta, več informacij pa lahko najdete na KLIK.