ZMAGA IN REKORD ZA BROOKE HENDERSON

Ambasadorka in članica ekipe TaylorMade, Brooke Henderson, je v zadnjem krogu nastreljala 64 in v zbirko dodala svojo 11. zmago v karieri na turneji LPGA Tour. Brooke sicer uporablja žogico za golf TaylorMade TP5x in rokavico Tour Preferred, ta zmaga pa je še toliko bolj posebna zaradi dejstva, da je trenutno Kanadčanka z največ zmagami na večjih profesionalnih turnejah.

24 letna Hendersonova je januarja letos presedlalaa na vodilno franšizo golf žogic in rokavice TaylorMade. Žogica TP5x je takoj prikazala popolno zmogljivost od udarjališča do zelenice, pri čemer je prinašala dosledne in močne rezultate, zaradi katerih je Brooke končala med najboljših 15 na svojih prvih 6 dogodkih, vključno s 4 uvrstitvami v prvih 6.

Da je uspela osvojiti zmago na ShopRite LPGA Classic, je Hendersonova svojo močno igro v rednem delu prenesla v končnico in se do slavja prebila s ključnim “orlom” na prvi jamici v končnici. Z zmago je Hendersonova skočila na 2. mesto na lestvici Rolex Women’s World Golf Rankings.

Hendersonova je od svojega prvega petkovega udarca obvladovala svoje žogice TP5x in prejšnji teden na Seaview, Bay Course v Gallowayu, NJ, zadela 82 % čistin in 79 % zelenic.