ŽIVAHEN MOZAIK IZ SRCA MILANA

Kolekcije in kreacije luksuznega milanskega proizvajalca Serapian so vedno visoko kotirale na lestvicah premijskosti, elegance in prefinjenosti. Nič drugače ni niti letos, ko Serapian, oblečen v sveže barve in sloge, leto pozdravlja v novi preobleki.

Serapianova moška kolekcija jesen–zima 2021/22 tako ponuja nove privlačne podrobnosti. Nova podoba, ki jo navdihujejo prestižna marmorna tla značilnih milanskih vil, obogati ponudbo Stepan, isti motiv pa krasi tudi modele Evoluzione, okategorizirane s skrbno ročno izdelano usnjeno intarzijo, ki združuje različne odtenke sive z belo in črno. Nov kompakten nahrbtnik z več žepi za elektronske naprave je bil predstavljen v obeh linijah. Ikonični ročno izdelani vzorec Mosaico tokrat nosi vzbujajočo novo barvno kombinacijo, imenovano Marea – plima v italijanščini –, v kateri se različni toni modre prepletajo in ustvarjajo pristne morske sanje. Na voljo je tudi vpadljiva ročna torbica Evoluzione s širšo obliko in popolnim ročajem, ki jo zlahka vzamete s seboj povsod. Izbor usnja za modele Cachemire nagovarja prefinjene klasične gentlemane, saj ponuja novo kombinacijo platna Khaki z antracitno sivimi in črnimi usnjenimi dodatki Cachemire različnih oblik, od Secret, do nahrbtnikov, torb za okrog pasu in vikend torb.

Ta serija je očarljiva, sproščena in okusna. Serapian pa kolekcijo nadaljuje in zaokrožuje s svojo drugo trajnostno zbirko (prva je bila izdelana iz ostankov grozdja v italijanskem procesu pridelave vina), s čimer proizvajalec nadaljuje svojo zavezanost k vprašanju družbene odgovornosti. Kapsulna kolekcija je izdelana iz usnjenega nadomestka, pridobljenega iz ostankov jabolčnih olupkov s Tirolskega v severni Italiji, motivi pa zajemajo potisk z Maisonovim ikoničnim vzorcem “S” v drznih barvah na torbicah in denarnicah. Izdelki so na voljo v rdeči in zeleni.