ZGODOVINSKI USPEH IN POVRATEK LEGENDE

Scottie Scheffler je z rezultatom 10-pod osvojil turnir Masters za leto 2022. To je bila njegova prva zmaga v karieri na velikih turnirjih, trenutni številka ena na svetu pa krepi svojo pravico do uporabe tega naslova s ​​svojo četrto zmago PGA Tour v samo 57 dneh.

V zadnjih nekaj tednih je bil Scheffler videti dominanten, zato se je močno zanašal na svojo igro s klinovko in si tudi po zaslugi te ta teden zagotovil zmago. Predvsem je vodil tudi v kratki igri (scrambling), kar je bilo še posebej pomembno v prvih krogih, ki so bili zaradi vetra in mraza še posebej oteženi. S samo 25 leti se je Scheffler najhitreje povzpel na prvo mesto na svetovni lestvici, in sicer v samo 42 dneh. No, v nedeljo smo bili priča dirki dveh velikanov, pri čemer je Scheffler dan začel pri 9-pod, Cameron Smith pa pri 6-pod. In medtem, ko je Scheffler dosedanjem delu sezone dobesedno gorel, lahko enako rečemo tudi za Smitha.

Pred tem tednom je Smith namreč zmagal na dveh od zadnjih štirih turnirjev PGA Tour, na katerih je igral. Na Smithovo žalost se je njegov vroč niz v zadnjem krogu ohladil in po trojnem »bugiju« na 12. jamici je bil izključen iz bitke za zmago. Končal je izenačeno na tretjem mestu v skupnem seštevku. No, čeprav Scheffler na koncu precej mirno tekmo pirpeljal do konca, je Rory McIlroy, ki je precej priljubljen pri navijačih, kljub temu skoraj pripravil napad stoletja. Dosegel je »orla« in šest »birdijev«, vključno s »čipanjem« na zadnji jamici, zaradi česar je na koncu prišel do treh udarcev zaostanka, ter se približal Schefflerju na solo drugem mestu. Pravzaprav je njegov krog 64 najnižji rezultat zadnjega kroga v zgodovini turnirja, hkrati je bil le en udarec oddaljen od rekorda igrišča. To je bil tudi edini krog v celem tednu brez »bugijev«. Drugi pomembni rezultati zajemajo Shana Lowryja, Collina Morikawo in Willa Zalatorisa, ki so končali na T3, 5. in T6. Ta teden se je sicer na turnejo PGA vrnil tudi Tiger Woods, potem ko je v prometni nesreči skoraj izgubil nogo in življenje. Četudi ni igral svojega najboljšega golfa, je nadaljeval s trdim in končal na 47. mestu.

Naslednji teden si bo Cameron Smith prizadeval za še en soliden nastop na turnirju RBC Heritage na igrišču Harbour Town Golf Links v Južni Karolini. Vendar tam ne bo sam, saj bo tekmoval z drugimi vrhunskimi talenti PGA Tour, kot so Colin Morikawa, Dustin Johnson, Patrick Cantlay in drugi.