ZELENA OAZA PALM IN OLJK V ZAVETJU SMARAGADNE KOTLINE

Po ponovnem odprtju maroških meja za mednarodne popotnike se je znova razživel tudi turizem. S tem je svoja vrata znova odprlo luksuzno letovišče Amanjena, ki tako spet sprejema goste v svoj topel objem, tokrat sicer prilagojen v skladu s trenutnimi smernicami, a nespremenjen v duhu. Letovišče je s 40 samostoječimi paviljoni in vilami za goste prava zelena oaza palm in oljk in leži tik ob znamenitem rdečem mestu Marakeš.

Rožnata arhitektura letovišča se zgleduje po starodavni mavrski dediščini, ta pa je najbolj opažena na stenah pise-de-terre, obočnih stropih in okrasnih obokih, ki glasno odmevajo slog sultanove palače. Amanjena, ki jo je zasnoval priznani arhitekt Ed Tuttle, ta pa je odpotoval v južno Španijo, da bi si ogledal palačo Alhambra in čez Maroko do številnih mošej in vrtov Menara iz 12. stoletja za navdih, leži razporejena okoli smaragdne kotline, ki takoj pričara občutke zenu podobnega miru. Letovišče tako nudi prostor, mir in diskrecijo zasebnega raja. Amanjeni paviljoni in hiše (Amanjena’s Pavilions and Maisons) so sicer v svojem bistvu trendovske in elegantne nastanitve, prepolne berberskih preprog in tal obdanih s ploščicami zellij, dopolnjenih z visokimi stropi za razkošen občutek. Nekateri vključujejo tudi lastne individualne bazene, medtem ko Al-Hamra Maison, priljubljen za družine, ponuja popolno okolje za zasebni pobeg s 36 kvadratnih metrov velikim zunanjim bazenom, pa tudi z obsežnim vrtom, dvema spalnicama v pritličju ter notranjim in zunanjim jedilnim in dnevnim prostorom. Zasebna storitev strežaja poleg tega omogoča brezhibno in nemoteno bivanje od začetka do konca.

Daleč od energičnega vrveža bližnjega mesta, zvok tekoče vode v številnih fontanah letovišča pomirja, ležalniki in svečke pa letovišču prinašajo klasičen maroški ambient. Zeleni vrtovi prispevajo k mirnemu vzdušju, medtem ko Aman Spa nudi oazo miru z dvema marmorno obloženima hamama in štirimi zasebnimi sobami za tretmaje.

Restavracije v Amanjeni uporabljajo sestavine lokalnega izvora in raziskujejo kuhinje z vsega sveta, vključno s tradicionalno maroško hrano, pa tudi italijansko, sredozemsko in japonsko. Narava in lokalne divje živali zagotavljajo prekrasno zvočno kuliso za večerje na mirnem dvorišču restavracije Maroška restavracija (The Moroccan Restaurant) ob ponedeljkih in torkih, medtem ko Nama z umetelno obloženim sušijem in sašimijem na svojem meniju s pogledom na miren bazen v Amanjeni praznuje japonsko kuhinjo washoku, ki je zaščitena pod Unescom. Obrok, iz katerega koli gostinskega lokala letovišča lahko naročite tudi v paviljonih in vilah, za tiste, ki želijo edinstveno gastronomsko doživetje, pa je poskrbljeno z zasebnimi obroki v starodavnem oljčnem nasadu Amanjena. Za konec pa še zanimivost – tisti, ki želijo v miru in zasebnosti skupaj odpotovati v Marakeš, lahko izkoristijo ponudbo Aman Private Jet zdaj, ki ponuja nov paket štirih nočitev za skupinske rezervacije šestih, osmih ali desetih potnikov s povratnimi leti iz več večjih evropskih mest, vključno z Londonom, Düsseldorfom, Parizom in Zürichom. Letalo s samo dvanajstimi sedeži gostom omogoča, da v Amanjeno potujejo ob zaželenem času in v največjem udobju. S prilagodljivimi časi odhodov, nemoteno prijavo na let in carinjenjem, ki ga nadzoruje skupina strokovnjakov Aman, let na krovu zasebnega letala Aman Bombardier Global 5000, zagotavlja doživetje brez skrbi in zapletov. Vsak paket štirih nočitev vključuje nastanitev, dnevni zajtrk, zasebne letališke prevoze in hitri prevoz preko letališča Marakeš.