ZAVEZANOST ELEGANCI IN ZANESLJIVOSTI

Potapljaška ura Fifty Fathoms Tourbillon 8 Jours ponazarja srečanje med kompleksnostjo urarstva in visoko zmogljivostjo. Njen leteči tourbillon se vrti v posebni odprtini na prefinjeni modri številčnici, novi model je na voljo v presenetljivo lahki različici iz titana, pa tudi v različici iz rdečega zlata, ki na zapestju zagotavlja osupljivo premijskost.


Fifty Fathoms Tourbillon 8 Jours, predstavljen leta 2007 z lansiranjem sodobne kolekcije Fifty Fathoms, je simbioza Blancpainovega savoir fairea na področju potapljaških ur in njegovega strokovnega znanja na področju uroloških zapletov. Ura, preizkušena več kot desetletje, se je uveljavila kot vrhunski instrument, ki omogoča občudovanje lepote tourbillon mehanizma tudi v velikih globinah.

Dve novi različici te prestižne potapljaške ure predstavljata ta prefinjen zaplet prek izjemne modre številčnice, ki jo krasi učinek sončnih žarkov. Zdi se, da tourbillon, ki ga imenujejo “leteči”, ker nima zgornjega mostu za pogon svoje kletke, lebdi v veliki okrogli odprtini ob 12. uri, tehnična zapletenost te konstrukcije pa deluje v nasprotju s športnim slogom kazalcev, indeksov in okvirja. Slednji z zarezanim robom ostaja ključni element ure, saj ji daje dodaten oprijem.

Ohišje s premerom 45 mm je na voljo v dveh materialih: titanu 23. stopnje in rdečem zlatu, oba pa sta satenirana. Titan, pogumna izbira za tovrstno uro, se odlikuje po svoji lahkosti, ki zagotavlja odlično udobje ter odpornosti na udarce, pritisk in korozijo. Rdeče zlato ponuja bolj konvencionalno izbiro za tourbillon in izžareva avro brezčasne plemenitosti.

Fifty Fathoms Tourbillon 8 Jours, vodoodporen do 30 barov (približno 300 metrov), vsebuje samodejni kaliber 25C, gibanje, oplemeniteno z motivom Côtes de Genève. Njegova zlata nihajoča teža je satenasto brušena in odprta, da zagotavlja neemoten pogled na gibanje.

Titanova ura je na voljo z modrim NATO al jadralnim paščkom, pa tudi z zapestnico iz titana, model iz rdečega zlata pa je opremljen z modrim NATO ali jadralnim paščkom. Pri obeh modelih je mogoče jadralni pašček po želji kombinirati s sponko ali zložljivo zaponko.