ZAPRITE OČI IN SE SPROSTITE

Hotel Plaza e de Russie, ki se nahaja v osrčju obmorske secesijske četrti Viareggio, je prefinjen oblikovalski hotel s petimi zvezdicami, povezan z združenjem Relais & Chateaux. Hotel, ki je bil postavljen leta 1871 ob poti Grand Toura, je hitro postal zbirališče pomembnih osebnosti, ki so cenile brezhibno storitev, diskrecijo in slog te elegantne palače s pogledom na morje, od pesnika Rainerja Maria Rilkeja do Giacoma Puccinija, prepletenega v ljubezensko zgodbo z baronico Josephine von Stengel, o kateri se je takrat veliko govorilo.

Hotel je zdaj popolnoma prenovljen, od očarljivega preddverja do trendovske restavracije z Michelinovo zvezdico in naprej do razkošne elegance 44 hotelskih sob in apartmajev, v mojstrski mešanici sodobnega dizajna in svetovljanskega šarma. Z brezhibno storitvijo, ki poskrbi za vse vaše potrebe, boste v hotelu izkusili užitek življenja v dobi, ki je bila prežeta s prefinjenostjo in prijetnim ambientom. Sobe in apartmaji hotela Plaza e de Russie se ponašajo z nezgrešljivim slogom hotela, čeprav ima vsaka od namestitev svoj osebni značaj in prefinjeno harmonijo dragocenih tkanin v kombinaciji s toplimi, subtilnimi toni in detajli, ki poosebljajo bistvo italijanskega dizajna, ki je znan po vsem svetu. Dizajnerski detajli dopolnjujejo celoten videz in občutek prostorov, na primer vzbujajoča geometrija kopalniških ploščic v vsaki sobi. Največje udobje, ambient visoke mode in najnovejše tehnologije se dopolnjujejo v diskretni simbiozi.

Dva hotelska apartmaja na vrhu zgradbe sta utelešenje razkošja, zasebnosti in udobja. Osupljive zasebne terase se razprostirajo po celotnem apartmaju, francoska vrata po celotni dolžini pa dopuščajo, da sredozemsko sonce osvetli ves prostor. Vsak penthouse ima svoj nezgrešljiv slog in značaj, sestavljen iz toplih, umirjenih tonov in prefinjenih detajlov, ki v celoti utelešajo koncept dizajnerskega hotela, ki je tipičen za Hotel Plaza e de Russie.

Ristorante Lunasia – ime, ki je v etruščanskem jeziku pomenilo »vedrina« – pod vodstvom nadarjenega kuharja z Michelinovo zvezdico Luce Landija vabijo goste hotela Plaza e de Russie in vse gurmane, ki se znajdejo na območju Viareggio, na kosilo in večerjo na novi lokaciji v pritličju hotela z neodvisnim vhodom iz Viale Manin. Chef Landi ponuja obiskovalcem gurmansko izkušnjo jedi s pravim vzdušjem in ustvarjalnostjo, njegove vzvišene okuse pa povzdigne glamurozni ambient na novo prenovljene restavracije s podrobnostmi, ki izpolnijo vse vaše potrebe, pa naj bo to intimna miza za romantičen večer, manj formalna miza, za katero lahko uživate v kuharski avanturi v družbi drugih gurmanov, ali edinstveno izkušnjo obedovanja za kuharsko mizo, kjer lahko v kuhinji vohunite za ekipo, ki trdo dela za vsako jed.

Luca Landi, ki izvira iz Garfagnane (Lucca), že od malih nog strastno kuha in išče občutljivo harmonijo v okusih. Takoj, ko je končal šolanje, je začel svojo kariero pod vodstvom Angela Paracucchija, preden je prišel v stik z visoko kulinariko Jeana Micheala Brawarta MOF, kuharja v pariškem Closerie des Lilas. Nato je delal s kuharjem Frankom Cerrutijem v Le Louis XV – Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris v Monaku. V firenškem Enoteca Pinchiorri je delal skupaj z Italom Bassijem in Riccardom Moncom, leta 2003 pa je začel ustvarjati nove okuse sladoleda, kot je njegov slani gelato, s katerim je zmagal na svetovnem prvenstvu Gelato. Leta 2004 je odprl Ristorante Lunasia, leta 2011 pa si je prislužil prvo Michelinovo zvezdico.