ZAPELJIVA MEŠANICA ITALIJANSKEGA SLOGA, ORIENTALSKEGA ŠARMA IN NARAVNE LEPOTE

Letovišče Mandarin Oriental Lago di Como, ob obali jezera Como, skupaj s svojo mirno okolico, ugnezdeno med razkošnim botaničnim parkom in jezerom, predstavlja zapeljivo mešanico italijanskega sloga, orientalskega šarma in naravne lepote. Ikonična znamenitost z bogato zgodovino, ki traja že dve stoletji, je zatočišče miru, kjer se lahko gostje sprostijo in uživajo v nepozabnih trenutkih z družino in ljubljenimi.

Letovišče je zaradi svoje lege in ponudbe idealno za tiste, ki iščejo tako sproščujoč kot aktiven oddih. Gostje so namreč med bivanjem v resortu obkroženi z bujnimi botaničnimi vrtovi, panoramskimi pohodniškimi potmi in rustikalnimi mesti regije Lombardija, kjer lahko izbirate med številnimi dejavnostmi. Posebna hotelska ekipa je s tem namenom na voljo 24 ur na dan in poskrbi za prilagojena doživetja za vse goste letovišča in naredi njihovo bivanje zares nepozabno.

Nastanitve v devetih ločenih vilah vključujejo 21 sob, 52 apartmajev in dve zasebni vili, notranjost Mandarin Oriental Lago di Como pa je zasnovana tako, da še dodatno dvigne in izboljša obstoječe elemente, hkrati pa se pokloni vzhodni dediščini matične skupine. Rezultat je eleganten slog, ki združuje elemente neoklasične vile iz 19. stoletja s sodobnim dekorjem in subtilnim orientalskim okusom. Notranji dekor sob in apartmajev je tako umirjen in eleganten ter ponuja sproščeno okolje in čudovit razgled na jezero in vrt, v katerem lahko uživate z velikodušnih balkonov in teras. Javne površine so urejene v sodobnem in čistem slogu s sodobno opremo, ki spominja na italijansko arhitekturo zgodnjega 20. stoletja. Izvirni detajli so bili ohranjeni, kjer je bilo mogoče, vključno z intarzijami, lesenimi tlemi, marmornimi stebri in kasetiranimi stropi.

Srce letovišča je Villa Roccabruna, nekdanja rezidenca italijanske sopranistke Giuditte Paste, zgrajena leta 1799. Danes je v vili Roccabruna deset čudovitih apartmajev, pa tudi storitve za goste, z velikimi okni, ki pritegnejo pogled na vrt in jezero. Medtem ko so po celotni nepremičnini prisotni subtilni orientalski elementi, ima dekor značilen sodoben italijanski slog, pri čemer je bila skrbna pozornost namenjena finim detajlom in strokovni izdelavi, vseskozi pa so bili izbrani visokokakovostni materiali.

Villa Roccabruna je hkrati tudi dom restavracije, bara in bistroja CO.MO Bar & Bistrot, restavracije L ̃ARIA ter Spa centra letovišča Mandarin Oriental Lago di Como. Restavracije in bari letovišča ponujajo pristno kulinariko, ki temelji tako na tradicionalnih mednarodnih jedeh kot na sezonskih izdelkih. CO.MO Bar & Bistrot je s svojo prostorno teraso s pogledom na jezero kraj, kjer se lahko ob vsakem času dneva podate na neformalen prigrizek, tradicionalni italijanski aperitiv ali pijačo po večerji, ki so jo ustvarili strokovni in izučeni miksologi. Restavracija L ̃ARIA, ki se nahaja v zelenem botaničnem parku letovišča, ponuja sodoben in svež pogled na gastronomijo, ki omogoča sproščeno in družabno restavracijsko izkušnjo. Chef Massimiliano Blasone uporablja nov in osvežen pristop h gastronomiji in gostom ponuja italijanske jedi z močnimi orientalskimi vplivi, a to še ni vse, okna, ki se raztezajo od tal do stropa ponujajo panoramski razgled na jezero in okoliško pokrajino. Bazen letovišča in prostorna terasa za sončenje, ki se raztezata od obale, vizualno plavata na jezeru. Gostje lahko zaradi tega od sredine jutra do sončnega zahoda uživajo na ležalnikih ob bazenu ter se ves dan razvajajo z osvežilnimi pijačami in prigrizki v baru ob bazenu.

Spa v Mandarin Oriental Lago di Como je sam po sebi wellness destinacija vredna obiska. Navdihuje ga neokrnjena voda iz jezera, ponuja pa tudi lasten poseben izbor toplotnih in vodnih terapij in izkušenj. No, da priznanega celostnega pristopa Mandarin Oriental k dobremu počutju niti ne omenjamo. Prostoren objekt vključuje dva zasebna spa apartmaja, dve sobi za tretmaje, kozmetični studio in popolnoma opremljen fitnes Technogym®.

Za konec romantično ozadje mirnega jezera, veličastnih gričev in čudovitih vrtov zagotavlja popolno okolje za poroke, praznovanja in zasebne dogodke. Prizorišča letovišča vključujejo rastlinjak, klasični amfiteater ob jezeru, zasenčen z obsežnimi krošnjami dreves, in zgradbo s štirimi prostori, ki skupaj ponujajo impresivno plesno dvorano, veliko 315 kvadratnih metrov. Poleg tega lahko gostje okrasijo šotor po svojem slogu in domišljiji na vrtu Villa Del Lago, ene od zasebnih vil letovišča, ki se nahaja na lastnem območju, da gostom zagotavlja vso zasebnost, ki jo potrebujejo.