ZAPELJIVA ČRNA

2022 je leto IWC TOP GUN. Poleg lansiranja novih izdaj “Lake Tahoe” in “Woodland” v beli in zeleni keramiki, IWC dopolnjuje kolekcijo TOP GUN z dvema novima modeloma iz Ceratanium® in črne keramike. Te ure odražajo tehnično in zmogljivo obliko, ki je zaščitni znak IWC TOP GUN, odkar je znamka leta 2007 predstavila Pilot’s Watch Double Chronograph TOP GUN.

Material Ceratanium® je sicer debitiral v kolekciji IWC Pilot’s Watches z dvojnim kronografom Pilot’s Watch TOP GUN Ceratanium® leta 2019. Zdaj se ta inovativni nov material vrača v kolekcijo TOP GUN s Pilot’s Watch Chronograph 41 TOP GUN Ceratanium® (ref. IW6881), prvim 41-milimetrskim kronografom v tej kolekciji z ohišjem, potisnimi gumbi in krono iz Ceratanium®. Poleg izjemnih lastnosti materiala, kot sta zmanjšana teža in visoka odpornost na praske, je najbolj presenetljiva značilnost Ceratanium® njegova mat črna barva, ki sta jo IWC in Pantone označila kot “IWC Ceratanium®”. Temni in rahlo kovinski odtenek je posledica edinstvenega proizvodnega procesa: na površini materiala se razvije, ko se komponente ohišja segrevajo pri visokih temperaturah v peči. Umirjen bel tisk in luminiscenca na črni številčnici in črnih kazalcih poudarjata popolnoma črn, prikrit dizajn.

Gibanje kronografa calibre 69385 IWC je vidno skozi obarvano hrbtno stran ohišja iz safirnega kristala, ura pa je nameščena na črnem gumijastem paščku s tekstilnim vložkom.