ZANIMIVA KONČNICA PRIPADLA…

Scottie Sheffler se je drugo leto zapored uvrstil v zadnji krog WGC Dell Match Play, a tokrat s svojo tretjo zmago v zadnjih šestih tednih dvignil pokal. Prebivalec Teksasa in produkt Longhorna je ob nedeljskem mraku na finalni tekmi na igrišču Austin Country Club premagal Kevina Kisnerja.

Dogodek WGC Dell Match play je za igralce vedno daljši od običajnega tedna. Tekmovanje se začne v sredo in če imate srečo, da se uvrstite v finale, bi lahko v nedeljo odigrali 36 tekmovalnih jamic. Res je, da je lahko naporno, a z 2,1 milijona dolarjev (pribl. 1,825 miljonov evrov) nagrade za prvo mesto je izčrpanost zagotovo vredna. Ta teden je bil tudi dober prikaz moči konkurence, saj sta prva in druga svetovna številka Collin Morikawa in Jon Rahm napredovala v osmino finala, nato pa izpadla. Četrtfinalne tekme je poudaril dvoboj med Dustinom Johnsonom in Brooksom Koepko. Johnson je napredoval tako, da je dvakrat premagal Brooksa, nato pa je v polfinalu 3&1 izgubil proti kasnejšemu prvaku Scottieju Shefflerju.

V polfinalni tekmi med Kevinom Kisnerjem in Coreyjem Connersom je Kisner potreboval le dva “birdija” na jamicah 2 in 18, da si je zagotovil mesto v finalni tekmi, med tem ko je bilo na drugi polfinalni tekmi med Scottiejem Shefflerjem in Dustinom Johnsonom veliko več “birdijev”. Med njima jih je bilo namreč napravljenih kar deset, vendar je bil Sheffler tisti, ki je izkoristil prednost za napredovanje v finalno tekmo.

Na zadnji tekmi je Scottie začel vroč z zmagami na 3 od prvih devetih jamic, vključno z “birdiji” na 4 in 6. Proti Kisnerju je pred zadnjimi devetii vodil za 3. Kisner se ni dal zlahka, saj je poravnal izzid in ostal na dosegu udarca ter potisnil tekmo globoko v zadnjo devetko, vendar to ni bilo dovolj. Tekma je šla na 15. par-4, kjer je Sheffler s parom zaključil Kisnerja. V tolažilni tekmi med Dustinom Johnsonom in Coreyjem Connersom je Conners premagal svojega nasprotnika s 3&1 za tretje mesto.

To je Shefflerjeva tretja zmaga na turneji PGA Tour, ki ga je ponesla na prvo mesto na svetu. Naslednji teden turneja PGA ostane v Teksasu za 2022 Valero Texas Open.