ZAHTEVNA IN SPEKTAKULARNA TURNEJA FERRARI PUROSANGUE

Pet vozil Ferrari Purosangue je v treh tednih prevozilo po 3000 km in raziskovalo izjemne naravne pokrajine Nove Zelandije, slikovite gorske ceste in kulturno bogata mesta. Purosangue je bil izbran za to prelomno turnejo, ker predstavlja nov standard v avtomobilski industriji zaradi svoje inovativne zasnove sodobnega, visokozmogljivega avtomobila GT s štirimi vrati. Pri številnih Ferrarijih je bil eden od stebrov njihovega uspeha združevanje vrhunske zmogljivosti in prvovrstnega udobja, vendar Purosangue to nadgrajuje. S svojim 725-valjnim, sredinsko spredaj nameščenim motorjem V12 resnično združuje najboljše vozne užitke, udobje in prefinjenost – zahvaljujoč prostorni in razkošni štirisedežni notranjosti – ter vodljivost športnega avtomobila zaradi prvega aktivnega sistema vzmetenja na svetu in brezkompromisne medosne razporeditve. Na turneji je 50 mednarodnih novinarjev iz prve roke spoznalo zmogljivosti Ferrarija Purosangue, saj so si delili naloge za volanom na različnih odsekih poti, ki je prečkala oba otoka in na poti do spektakularno razgibanih cest Južnih Alp zapustila avtoceste v okolici Aucklanda.

Po odhodu iz Aucklanda, ki je hkrati finančna prestolnica države in njeno največje mesto z več kot 1,5 milijona prebivalcev, se je skupina najprej odpravila na zlati pesek plaže Waihi, nato pa v Tuaranga, da bi raziskala kultni Mount Maunganaui, ugasli vulkan, posvečen Maorom, ki dominira na obali zaliva Bay of Plenty. Drugi dan potovanja je kolona avtomobilov prispela v Rotoruo, kjer se nahaja eno najbolj aktivnih geotermalnih polj na svetu. Tam so spoznavali maorsko kulturo in ogromno raznolikost lokalnega živalstva, vključno z ikoničnim kivijem, simbolom Nove Zelandije. Skupina je nato pot nadaljevala proti čudovitemu Taupu, območju zelenih gričev s čudovitim dramatičnim razgledom na istoimensko jezero. Naslednji dan se je skupina odpravila v obalno mesto Hastings, kjer je obiskala gozdni park Whakarewarewa in občudovala njegova mogočna drevesa. V močnem dežju so prevozili tudi znamenito cesto Gentle Annie, ki se vije po notranjih hribih Severnega otoka. Purosangue je bil zahteven izziv, ki so ga z lahkoto premagali. Na četrti etapi ture se je skupina odpeljala v Wellington, glavno mesto Nove Zelandije, skozi osupljive vinograde znamenite vinorodne regije Martinborough. Obisk Wellingtona je bil tudi odlična priložnost za ogled delavnice, ki je izdelala scenografije in kostume za nekatere najbolj znane in nagrajene fantazijske in znanstvenofantastične filme, ki so bili posneti v izjemni naravni pokrajini otočja. Avtomobili so bili nato s trajektom prepeljani na Južni otok, kjer se je iz majhnega mesteca Blenheim ponovno odpravila na raziskovanje enega najbolj znanih vinorodnih območij na svetu, Marlborough.

Ko so prispeli do obalnega mesta Kaikoura, so si udeleženci iz zraka ogledali čudovito morsko življenje južnega Tihega oceana, vključno z množico kitov in delfinov. Posebno in nepričakovano večerno srečanje z modelom 166 Inter iz leta 1948, četrtim cestnim avtomobilom, ki je bil kdaj koli izdelan, se je izkazalo za zelo ganljivo in je služilo kot pravočasen opomnik na neprimerljivo sposobnost Prancing Horse, da med svojimi navdušenci ustvari občutek pripadnosti in čustvenega vpliva, kar počne že več kot 76 let. Naslednji cilj je bilo živahno kulturno mesto Christchurch, prvo naselje v državi. Skupina se je nato odpeljala skozi spektakularne Južne Alpe do otoške jezerske regije, kjer je občudovala osupljivo pokrajino okoli jezera Tekapo in jezera Pukaki, nato pa obiskala nacionalni park Aoraki Mount Cook, kjer se nahaja najvišji vrh države (3724 metrov) in mednarodni observatorij. Živahna in slikovita cesta Crown Range Road je Ferrarijeve Purosangue pripeljala do očarljivega Queenstowna, nepogrešljivega kraja na Južnem otoku in nepozabnega postanka na poti do najbolj oddaljene točke na turneji, Milford Sound, spektakularnega in oddaljenega fjorda na jugozahodu otoka. Ta očarljivi kraj, kjer vlada narava in je veliko tjulnjev in pingvinov, je bil vrhunec pustolovščine, vredne Ferrarijeve tradicije Grand Tour, ki se je začela leta 1997 in v okviru katere so avtomobili znamke Maranello raziskali vse kotičke planeta ter dokazali svojo osupljivo vsestranskost, zanesljivost in sposobnost zagotavljanja edinstvenih vozniških užitkov.