ZAHA HADID ARCHITECTS IN PROMET PRIHODNOSTI

Medtem ko sisteme Hyperloop po vsem svetu načrtujejo in gradijo na različnih območjih, kjer potekajo podzemne železnice, ima eden od njih posebej oblikovalski pedigre, ki funkciji visoke hitrosti daje obliko. Iz arhitekturnega podjetja Zaha Hadid Architects so namreč sporočili, da s podjetjem Hyperloop Italia sodeujejo pri oblikovanju arhitekture in infrastrukture okrog tega hitrega tranzitnega sistema.

Sistem Hyperloop, ki ga je leta 2012 prvič predstavil Elon Musk, uporablja nizkotlačne cevi in ​​magnetne tokove za potniški promet skozi pnevmatske kanale. V bistvu gre za vožnjo skozi cev v banki, s tem, da so notri ljudje. Glede vpletenosti ZHA – podjetje bo skupaj z inženirji in razvijalci iz Hyperloopa ustvarilo “naslednjo fazo” del, je zapisano v izjavi direktorja podjetja Patrika Schumacherja.

Hyperloop Italia trenutno pripravlja preizkuse izvedljivosti načrtovane poti, ki bo potekala od Milana do letališča Malpensa. Če bo test uspešen, se bo čas za potovanje z ene točne na drugo skrčil s 43 minut na samo 10. Poleg prihranjenega časa bo projekt v celoti napolnjen tudi z obnovljivimi viri. Ustanovitelji Hyperloop-a in odgovorni pri Zaha Hadid Architects so poudarili pomen uporabe obnovljivih virov energije in združili napredek tehnologije s pomenom varčevanja z energijo.