Z OMEGO V VESOLJE

OMEGA in vesolje, zgodba, ki sega daleč v preteklost. A ne le v preteklost, tudi v sedanjost! Skupaj z ambasadorjema blagovnih znamk, Victorjem Vescovo in Charliejem Dukeom, je namreč OMEGA ponovno odpotovala med zvezde, drzna raziskovalna zapuščina švicarskega urarskega velikana pa s tem živi naprej…

O čem govorimo vas najbrž zanima. No, naj vam razložimo. Prejšnjo soboto je Blue Originov (Blue Origin je ameriški zasebno financiran proizvajalec vesoljske industrije in podjetje za storitve podorbitalnih vesoljskih letov s sedežem v Kentu v Washingtonu) sistem New Shepard šestim strankam astronavtom ponudil priložnost, da izkusijo čarobnost vesoljskega poleta na krovu NS-21. Eden od teh šestih članov posadke je bil Victor Vescovo, priznani raziskovalec, ki je z OMEGO dosegel številne osupljive uspehe, vključno s svojo odpravo »Five Deeps« leta 2019. A to ni bila le navadna misija, podal se je namreč na dno vseh petih svetovnih oceanov, vključno z Challenger Deep, kjer je postavil rekord za najgloblje večkratne potope plovila s posadko. Svoja oceanska raziskovanja je nadaljeval v obdobju med letom 2020 in danes ter v tem času postal prva oseba, ki je kdaj obiskala dno oceana, se povzpela na Mt. Everest in se podala v vesolje.

Na predvečer misije NS-21 se je Victor Vescovo srečal z legendarnim astronavtom Apolla 16 Charliejem Dukeom, ki je hodil po Luni leta 1972. Poleg tega, da mu je posredoval modrost in nasvete, je Duke Victorju Vescovoju čestital za prvo potovanje v vesolje, hkrati pa predstavil dve uri OMEGA – Speedmaster Moonwatch Professional in Speedmaster Skywalker X-33. Ta trenutek je bil še posebej čustven za znamko OMEGA, saj je združil dve generaciji raziskovalcev, ki sta bili priča evoluciji človeških vesoljskih poletov. Znamko OMEGA je namreč NASA kvalificirala za letenje že leta 1965, od takrat pa je reden in pomemben dobavitelj ur za nekatere najbolj zgodovinske vesoljske misije doslej, vključno z vsemi šestimi pristanki na Luni.

Letenje v vesolje pa je za konec tudi zadnje Vescovo raziskovanje neznanega. Leta 2017 je namreč zaključil redek “Explorer’s Grand Slam”, ki vključuje premagati sedem najvišjih svetovnih vrhov in smučati vsaj 100 kilometrov do obeh Polov.

“Vedno so me navdihovali veliki izzivi in ​​odhajanje v neznano,” je dejal Vescovo. “OMEGA je pionirska blagovna znamka in skupaj z njo vidiva možnosti, kjer koli lahko. Skočil sem na priložnost, da odletim v vesolje in zdi se zelo primerno in posebno, če vzamem OMEGO s seboj.”