Z BUGATTIJEM NA BLATNO STEZO? NI PROBLEMA!

Industrijski oblikovalec s sedežem v Shenzhenu, Rafal Czaniecki, je Bugattijev super športni avtomobil Chiron spremenil v robustno terensko zverino. Koncept futurističnega videza se imenuje “TERRACROSS” in je zamišljen kot alternativna resničnost. Modificirano vozilo vključuje preoblikovana kolesa, prednje in zadnje luči ter dodatne elemente po vsem avtomobilu, ki ga spremenijo v 4×4.

Koncept predstavlja mešanje dveh tipov vozil, ki si zelo nasprotujeta: visokozmogljiv superšportnik in robustni, na vse pripravljeni 4 × 4. “Avtomobilska industrija se spreminja, luksuzne znamke izdajajo športne terence in raziskujejo nove oblike in sloge, ki pogosto prinašajo presenetljive učinke,” pojasnjuje Rafal Czaniecki.

Ena glavnih idej zasnove je 3D tiskano kovinsko ogrodje na osnovi šesterokotnika, zaprto v, iz prozorne smole, oblikovane kolesne loke. Ta rdeča nit se prenaša po celotnem avtomobilu, od tovora na strehi, pnevmatik ter do prednjih in zadnjih luči. 3D tiskana kovinska platiščea so za konec zasnovana tako, da prikazujejo možnosti, ki jih ponuja takšna tehnologija. Koncept je rezultat “eksperimentiranja in zabave s 3D modeliranjem, brandiranjem in grafičnim oblikovanjem med dolgimi vikendi in večeri,” pravi oblikovalec.