VSEOBSEGAJOČA IZKUŠNJA

V uredništvu revije Golf Klub Premium pogosto iščemo izdelke in produkte s tistim posebnim faktorjem, dodano vrednostjo, ki slednje dvigujejo od povprečja. In mednje vsekakor sodi dišava Parfums de Marly Valaya, ki se ponuja kot edinstvena igra kod, materialov in subtilnih kontrastov in ostaja zvesta konceptu Juliena Sprecherja, ustanovitelja in umetniškega vodje hiše. Večplastna pot, ki ponovno preučuje dediščino 18. stoletja, hkrati pa ohranja prefinjen in sodoben pridih.

Ta čutna, oblaku podobna in zelo sodobna dišava je bila ustvarjena v sodelovanju s francoskim parfumerjem Quentinom Bischom (Givaudan) in ji uspe zajeti vso veličino, ki je povezana z ženstvenostjo. Najčistejša vrsta čutnosti v vseh njenih pojavnih oblikah. Valaya, ki je predstavljena v brezhibni steklenički, ko pride v stik s kožo spominja na le secret, posebno suknjo, ki so jo ženske v 18. stoletju nosile pod številnimi oblačili. Ali pa sodoben videz bele srajce z gumbi, ki se nosi blizu kože in dopolnjuje vašo čudovito polt. Valaya vzbudi osebni občutek, univerzalno čustvo in globok vdih zavesti. To počne tako, da premika meje izumetničenosti in bahavosti, pa tudi samega časa. Enostavnost njene kompozicije pričara podobe otipa ženske kože, arome sveže opranega bombaža in sijaja ženske v najboljših letih. Beli cvetovi imajo zaradi dejstva, da ne pridobijo barve, posebno globok vohalni jezik. V središču Valaye je šopek, ki ga je razvil parfumer Quentin Bisch. Je preprost in pregleden aranžma, ki se osredotoča na pomarančni cvet. Okrepljen je z eliksirjem, ki je bil prikrito doziran z mošusom, in je postavljen na vrh razkošja plemenitega lesa in vanilije. Ta zemeljska, lesna, cvetlična dišava je rezultat sodelovanja med naravnimi sestavinami in najsodobnejšimi molekulami.

In mandarina je najbolj pomirjujoča v šopku zgornjih not Valaya; pravzaprav v nekaterih kulturah mandarina služi kot osnova za dobro znano vrsto meditacije čuječnosti. Šopek zgornjih not Valaya je dobil ime po sadju. V celoti ga pridelujejo v Italiji, kar omogočata poseben postopek ekstrakcije lupine in pulpe sadja, ki vsebujeta sestavine vonja, ter predelava sadnega soka, ki se pogosto zavrže. Končni rezultat je sestavina naravnega vonja, ki ohranja svojo hrustljavost in sočnost skozi celoten proces izdelave. Na drugi strani je Ambrofix, čutna osnova dišave Valaya, molekula, ki ob stiku s kožo postopoma sprošča tople plati jantarja. Je 100-odstotno naravna in biološko razgradljiva alternativa jantarju, poleg tega pa ima še dodatno prednost, da je zelo čutna osnova. Ambrofix je bil prvotno pridobljen iz surove sestavine, ki je bila pridobljena iz muškatne kadulje, danes pa se pridobiva iz sladkornega trsa z uporabo edinstvenega postopka biokonverzije. Ta metoda je najbolj okolju prijazen način izdelave te note, saj doseže največji izkoristek ogljika in za proizvodnjo potrebuje stokrat manj zemlje. Nežnost bombaža in svile, ki obenem skrivata in razkrivata kožo, nepričakovana eleganca zapestnice, ki pripne žensko oblačilo na zapestje, kot v modi 18. stoletja … to je nekaj elementov, ki služijo kot čutni temelj dišavi Valaya. Dišava Parfums de Marly Valaya je sodoben poklon ženstvenosti in ostaja zvesta načelom znamke Parfums de Marly. Posreduje sporočilo o lepoti in drznosti, neodvisnosti in občutku samega sebe, ki kljubuje trendom, obdobjem in celo minevanju časa. V iskanju seksualnosti, ki je večna, vseobsegajoča in močno individualna.

Kolekcije Parfums De Marly lahko raziščete v trgovini Parfumerija Lana, Bartola Kašića 8, Zagreb.