VSE NAJBOLJŠE, CUPRA!

CUPRA vstopa v novo obdobje. Tri leta po osamosvojitvi znamke v Terramaru bo leto 2021 za avtomobilsko znamko ključno: spodbudilo bo transformacijo podjetja, poleg tega pa bo znamka s šestimi priključnimi hibridi in prvim popolnoma električnim modelom, CUPRA Born, na trgu dokazala, da sta elektrifikacija in zmogljivost popolna kombinacija.

V sklopu praznovanja 3. obletnice se je skupnost znamke CUPRA zbrala na spletnem dogodku na virtualni platformi CUPRA e-Garage, kjer je znamka razkrila svoje načrte za prihodnost. Spletnega dogodka so se udeležili ugledni gostje, med drugim tudi ambasadorja Marc ter Stegen in Fernando Belasteguín, tekmovalni vozniki Mattias Ekström, Jordi Gené in Mikel Azcona ter izvršni koproducent serije Igra prestolov, Vince Gerardis.

CUPRA ni le trenutni trend

Wayne Griffiths, predsednik znamke CUPRA, je dogodek odprl z besedami: “CUPRA je v teh treh letih presenetila vse in njena rast se je nadaljevala celo v času pandemije. Zaradi teh odličnih rezultatov smo optimistični in se bomo v letu 2021 še bolj trudili; v tem letu želimo podvojiti obseg prodaje iz leta 2020 in naš delež v skupnem obsegu podjetja povečati na 10 %.”

Od ustanovitve leta 2018 je CUPRA presegla vsa začetna pričakovanja, saj je prodala že 65.000 vozil in dosegla dvomestno rast. Po lansiranju nove modelske serije in predstavitvi Formentorja, prvega modela, ki je bil razvit posebej za znamko, je CUPRA pospešila svojo rast in januarja 2021 postala najhitreje rastoča znamka. Poleg tega je že drugi mesec zapored presegla prodajni rekord.