VRHUNSKO GIBANJE PRENEŠENO NA STEKLENICO

Hennessy Very Special si lasti dolgoletno zgodovino ekskluzivnih sodelovanj na področju umetnosti in ulične kulture, ponaša pa se s številnimi steklenicami omejene naklade, kot so KAWS, Futura in A$AP Ferg.

Letos se je tako na primer Hiša združila s francoskimi čudežnimi plesalci Les Twins, ki so predstavili dve steklenici omejene naklade. To pomeni, da so pri Hiši prvič ustvarili dinamično umetniško delo v živo, hkrati pa sta bili prvič predstavljeni dve steklenici kot del iste zbirke z omejeno naklado.

Les Twins so v svoji karieri nabrali obsežen življenjepis, ki vključuje številna globalna sodelovanja in devet let turnej z Beyoncé v vlogi njenih glavnih plesalcev. Pri ustvarjanju zbirke z omejeno naklado sta bila enojajčna dvojčka povabljena v Maison Hennessy v francoskem Cognacu, da raziščeta celotno zgodbo za ikonično pijačo – od zemlje do kozarca. Par je dobil dostop do Maisonovih vinogradov, destilarn in kleti Founder’s Cellar – proces, ki sta mu bila priča, se je počasi razvil v interpretativno umetniško gibanje.

Les Twins sta se po obisku vrnila v studio, da bi z video posnetkom za spremljajočo kampanjo z naslovom “Move Out Loud” gradila na novo najdenem navdihu. Ko je govoril o tem, kako je bila pridelava konjaka vključeno v gibanje, je Larry Bourgeois pojasnil: “Zdelo se mi je, kot da goli plešemo v sobi, polni ljudi. [smeh], vendar je bil rezultat 1000% vreden. Res se zdi neverjetno, toda kako drugače bi vzeli svojo umetnost, svoj poklic in to dali na steklenico? Plesalci smo. Ne rišemo, premikamo se. Kako bi svoje gibanje in bistvo prenesli na steklenico? Takrat se je rodila izdeja za Move Out Loud.”

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«