VISOKA TEKSTILNA MODA MINOTTI

Vsako leto zaživijo ob oblikovanju nove kolekcije pohištvenih kosov, ki zagotavljajo popolno slogovno skladnost med oblikovanjem izdelkov in njihovim oblazinjenjem. Kompozicije in barve, ki so ekskluzivno razvite z enako skrbnostjo in znanjem kot pri oblikovalcu tekstilij, so rezultat poglobljenih in stalnih raziskav notranjega oddelka za slog v podjetju. Naravne preje – volna, lan, bombaž ali sintetična vlakna – in usnje, obdelano z najnaprednejšimi trajnostnimi tehnikami, oblazinjene sedeže oblečejo kot oblačila visoke mode, kar povzdigne njihovo udobje in opredeli novo kodo elegance z brezčasnim mednarodnim okusom, 100-odstotno izdelano v Italiji.

Barve in teksture so skrbno izbrane, da v popolni stilski kontinuiteti med notranjimi in zunanjimi prostori poudarijo oblikovanje in prefinjeno izdelavo, ki oblikujejo pohištvene kose, ter poudarijo dialog z lesom, marmorjem in lakiranimi zaključki. Eklektična barvna paleta sega od odtenkov zelene, kot sta avokado in oljka, do toplih tonov rjave, od terakote do temno temno rjave, do pridihov gorčice in baltske modrine. Vzorci houndstooth in Prince of Wales check iz krojaške tradicije ter starodavna, eksotična tkanja, kot je otomansko, izražajo prefinjenost ter zaznamujejo razpoloženje z geometrijskimi poudarki. Ponudbo notranjih oblazinjenj bogatita tudi novo bostonsko usnje z značilnim, izjemno naravnim videzom, ki razkriva globoko kakovost in novi odtenki za Nabuk, stalnico v kolekciji, ki ga odlikuje prijeten mehak dotik.

Z naravo navdihnjeni toni obarvajo tudi nove tekstilije, namenjene zunanjim prostorom, ki jih odlikujejo tkanje in vzorci, kot so motiv košare, vzorec Chevron, tridimenzionalna piksla ali tkanina panama, in so izdelani s popolnim spoštovanjem do okolja zaradi izbire naravnih vlaken, polipropilenske preje, ki jo je mogoče v celoti reciklirati. Kot pravi projekt visoke mode kolekcija tekstila in usnja 2023 izraža nezamenljiv Minottijev slog in izpostavlja vso eleganco obrtniškega mojstrstva in sloga Made in Italy.