VINOGRADI, RAZVAJANJE, LUKSUZ

Intimno, z okoljem zlito letovišče Four Seasons Resort Napa Valley, s samo 85 sobami in apartmaji, se nahaja v očarljivem mestu Calistoga in se ponaša z obilico odprtih površin, obdanih s panoramskim razgledom na gore in vinograde. Destinacija, ki ji poseben čar nudi vinarstvo Elusa, vključuje restavracijo in bar, lokalno navdihnjena spa doživetja v zaprtih prostorih in na prostem, dva bazena, veliko prostora za uživanje na svežem zraku ter skupek ustvarjalnih prostorov za dogodke in sestanke, poroke ter druge družabne dogodke.

Vinarna in vinograd Elusa

Prvič je v okviru letovišča Four Seasons na voljo tudi popolnoma poglobljeno vinsko doživetje. V sodelovanju s Thomasom Riversom Brownom, lastnikom vinarne Elusa in njenega 4,7 hektarja velikega ekološkega vinograda, namreč letovišče nudi vpogled v edinstven terroir ameriškega vinogradniškega območja Calistoga. To gostom omogoča pristno doživetje in degustacijo vin Elusa v degustacijski sobi, v TRUSS-u ali pa kar v sobi ali zasebnem apartmaju. Gostje so vabljeni, da raziščejo postopek pridelave vina od trgatve in sortiranja do mešanja in staranja, s praktičnimi predstavitvami, priložnostmi za srečanje z vinarji in seveda degustacijami vin, ki vključujejo različna vina iz regije Napa.

Signature Dining v restavraciji TRUSS

Restavracija + bar TRUSS je izjemna destinacija, kjer se sodobna kuhinja sreča s pristno postrežbo v objemu bujnih vinogradov. Prostor obsega dve komplementarni izkušnji. V dnevni restavraciji TRUSS Living Room si lahko gostje privoščijo prigrizke in majhne krožnike, lahko pa se odločijo tudi za Living Room pico, pripravljeno na poseben način. Na voljo je tudi bolj premijska, a kljub temu dostopna glavna restavracija, ki ponuja izjemen meni za kosilo in večerjo z vrhunsko postrežbo in izborom vin. Poleg zasebnega obedovanja v sobi Cork Room TRUSS ponuja tudi predstavitveno kuhinjo za zasebne in skupinske tečaje miksologije, vinskega ujemanja s hrano ali kuhanja v gaucho stilu na argentinskem žaru na drva.

Božič v dolini Napa v Kaliforniji

Dolina Napa morda ni tipična zasnežena čudežna dežela, a njen praznični duh kljub temu vsako leto privablja počitniške obiskovalce z vsega sveta. Nekateri od vrhuncev letošnje sezone vključujejo parado traktorjev Calistoga, med katero se bo po ulicah Calistoge peljala vrsta traktorjev, preoblečenih v praznične luči, in praznično turnejo vinskih sodov Sv. Helena (St. Helena Holiday Wine Barrel Tour), doživetje v obliki lova na zaklad, pri katerem prebivalci iščejo okrašene vinske sode po mestu. Edino drsališče v dolini Napa bo odprto v letovišču Vista Collina, na njem pa lahko obiskovalci testirajo svoje znanje umetnostnega drsanja in se zberejo okoli ognjišča ter pogrejejo z vročo čokolado in vinom. Še ena zanimivost na tem območju je počitniško doživetje Napa Valley Wine Trail, ki vključuje kolednike in sezonske koktajle. Novo leto se bo začelo z Napa Lighted Arts Festivalom, brezplačnim dogodkom na prostem, kjer bodo lokalni umetniki in umetniki iz Bay Area predstavili umetniška dela, ki bodo osvetlila središče Nape.