VIKTOR HOVLAND JE NOVI ZMAGOVALEC TURNIRJA DUBAI DESERT CLASSIC

DUBAI, Združeni arabski emirati – Viktor Hovland je včeraj, v nedeljo, premagal Richarda Blanda in osvojil Dubai Desert Classic. To mu je uspelo potem, ko je Rory McIlroy zamudil priložnost za osvojitev naslova v rednem delu, saj je zadnjo jamico odigral z “bugijem”.

Hovland je s tem dosegel svojo tretjo zmago na petih dogodkih. To je uspešno potrdil z “birdijem” na prvi jamici v izločilnih bojih, 18. jamici igrišča Emirates Golf Club. Pri tem je njegov nasprotnik Bland zgrešil “birdie” bližanje, ki bi mu prineslo zmago.

Oba igralca sta končala pri rezultatu 12-pod par. Hovland je nastreljal 6-pod 66, potem ko je tekmovanje končal s sekvenco birdie-eagle-birdie, medtem ko je Bland z “birdijem” zaključil zadnji udarec za končnih 68.

McIlroy je bil sicer prav tako izenačen v vodstvu v trenutku, ko sta se Hovland in Bland odpravila proti 18. jamici, le da je poslal svoj udarec proti zelenici v vodo pred le to. Njegovo par bližanje, ki bi ga poslalo v končnico, je zadelo rob jamice. McIlroy, ki je na koncu nastreljal skupnih 71, bi z zmago turnir osvojil še tretjič, 13 let po prvi zmagi.