VESELE PO NARAVI

Poetične, presenetljive, zasvajajoče. Od leta 1999 sveže dišave v kolekciji Aqua Allegoria raziskujejo nove vrtove, resnične in namišljene, ki na poti širijo sanjsko svežino. Narava je brezmejna, dragoceno polje neskončnih možnosti, po katerem se navdihujeta Thierry Wasser, Guerlain Master parfume, in Delphine Jelk, Guerlain parfumer. V trenutkih pobega njune štiri roke in dva duhova nenehno premikata meje ustvarjalnosti. Od oddaljenih esenc do rustikalnih cvetnih listov z najbolj legendarnimi cvetovi parfumerije se njihovi materiali sestavijo, oh tako emblematično, kot roj čebel, zato vsaka formula postane nektar, prepojen z okolico, kulturo in duhom trenutka. Pljusk svežine, ki vibrira na koži. Potovanje za domišljijo in čute. Globoka želja po ponovni povezavi s seboj je prisotna v vseh nas. Ker je vrnitev k naravi postala razširjena v dišavah, filozofija Aqua Allegoria danes bolj kot kadarkoli prej prihaja v ospredje. Čebele vzletajo, nabirajo cvetni prah, povzdignejo vse, od najpreprostejših cvetov do nekaterih najbolj izjemnih vrst na planetu. Odkar so leta 1853 prvič pristale na ikonični Bee Bottle, so čebele simbolizirale lepoto ter zapuščino in ohranjanje narave. Čebele so kot neskončen vir navdiha za Guerlain prežele linijo Abeille Royale, istoimensko paleto izdelkov za nego kože, okrasile naše najdragocenejše steklenice, izboljšale posebne kreacije omejene izdaje in najbolj iznajdljivo pristale na številnih kulturnih prizadevanjih Hiše (vključno z razstavami in literarnimi nagradami). Čebele v Guerlainu predstavljajo strastno zavezanost trajnosti in željo po prizadevanju za lepši in trajnejši svet. Že več kot deset let je Guerlain veliko svojih programov in partnerstev posvetil čebelam, vključno s sponzorstvom Združenja za konservatorij črnih čebel Ouessant Island Bretany, partnerstvom s francoskim observatorijem za apidologijo (OFA), programom čebelarske šole, ki ga podpirajo zaposleni v Guerlainu za dvig ozaveščenosti mladih o ohranjanju čebel, partnerstva s fundacijama GoodPlanet in Elyx. In zadnji je program podjetniškega čebelarstva Women for bees, ženske za čebele v partnerstvu z UNESCO-MAB v njegovih biosfernih rezervatih in v sodelovanju z OFA. Čebela je za Guerlain postala nenadomestljiv simbol. V tej sezoni zlato nit veže skozi dve dišeči alegoriji in dve olfaktivni zgodbi. Posvečene tej čudoviti alkimiji, nove izdaje Aqua Allegoria s spoštovanjem črpajo najlepše iz narave. In to sta Flora Salvaggia in Nettare di Sole. Prva pripoveduje o polju divjih cvetov, ki drhtijo pod čebeljim plesom. Druga raziskuje medeni šopek, sestavljen iz najlepših cvetov dišave. Konec koncev so čebele več kot le simbol, so naš originalni parfumer.

»Obožujem delo s poezijo nekega materiala, fasetiranje na nepričakovan način ali ponastavitev nekaterih najbolj klasičnih zapisov, tako da jih prilagodim času. To je izziv, zaradi česar je vsaka od teh toaletnih vod tako moderna.« – DELPHINE JELK

FLORA SALVAGGIA

Visoke trave v daljavi trepetajo in šumijo, ko plešejo čebele. Narava vibrira od veselja. Akord iz divjih cvetov. Opojni vonj jasmina Sambac odišavi ovinek na poti. Domišljija poleti. Topel objem sonca, ko se topi z mehko dišavo pomarančnega cveta. Dnevna vročina je dosegla vrhunec. Sveža sadnost melone, ki pogasi kožo prežeto s soncem. Sončna in magnetna aroma. Beli mošus, pridih vijolice in irisa. Vsa čutila so v pripravljenosti. Čudovit občutek svobode.

NETTARE DI SOLE

Slastna, ne osladna. Čudovita, drzna in pomirjujoča. Tudi osvežujoča. Kot da bi čebele oprašile le najboljše cvetje, ki je del dišave. Magnolija, vrtnica, jasmin Sambac. Slasten med. Od sonca vročo kožo je prežel občutek ledenega, vodnega vala. Vrhnja nota razkrije drznost kalabrijske bergamotke, emblematičen podpis Guerlaina vse od njegove leta 1853 ustvarjene Eau de Cologne. Nektar veselja.

»Ni nujno, da vrt dejansko obstaja, da bi njegov duh lahko ujel v steklenico. Zamišljanje vrta mi omogoča nenehno ustvarjanje. Možnosti postanejo neizmerne, to je bistvo Aqua Allegorie.« – THIERRY WASSER