VELIKONOČNI LUKSUZ ASPREY BUGATTI EGG

Carlo Bugatti, oče Ettoreja Bugattija, je nekoč rekel: “Najčistejša popolna oblika narave je jajce.” Te besede so navdihnile naslednjo evolucijo partnerstva med Bugattijem in Aspreyjem, ki se je začelo v začetku leta 2022 in je znamkama omogočila delovanje tako na fizičnem kot digitalnem področju. Zbirke omejene izdaje so podprte z blockchain tehnologijo in ustvarjene z uporabo vrhunskih proizvodnih tehnik in materialov studia Asprey. Zbirka jajc Asprey Bugatti bo izdelana kot fizični predmet in generativna umetnina NFT, to pa bo tudi prva kolekcija dveh luksuznih znamk, ki uporabljata najsodobnejšo tehniko vpisovanja digitalne vsebine v verigo blokov Bitcoin, kar zagotavlja, da bo umetniško delo živo za nedoločen čas.

Royale Edition kolekcije Asprey Bugatti Egg pa ne odmeva le Carlovih razmišljanj, temveč tudi Bugattijevo značilno podkvasto rešetko, ki jo je zasnoval Ettore v čast očetovi ljubezni do tekočih ukrivljenih oblik, kot je jajce. Jajčna lupina Royale Edition, izdelana iz ogljikovih vlaken in zapleteno oblikovana v popolno obliko jajca med dolgim in zapletenim procesom, je popolnoma brez nesorazmernosti ali nepopolnosti. Vdelana je v srebrno mrežo z diamantnim tkanjem, rahlo nagnjena navzdol do ukrivljene podlage, ki prikazuje gibanje in odmeva Aspreyjevo dediščino v svetu nakita ter oblikovanje pohištva Carla Bugattija in Art Nouveauja, obdobja, pomembnega za obe znamki.

Na površini samega jajca je motiv “plešočega slona”, poustvarjen v popolnih podrobnostih iz ene od originalnih skulptur Rembrandta Bugattija. Prav ta umetnina je krasila pokrov motorja Bugattija Type 41 Royale, ki slovi kot najbolj luksuzen avtomobil, ki je bil kdaj ustvarjen. Da bi skulpturo poustvarili v popolnih podrobnostih, je Asprey Studio odpotoval na dom Bugattija v Franciji, da bi natančno 3D skeniral maskoto pokrova motorja enega redkih preostalih avtomobilov Type 41 Royale. Skulpturo so nato do najmanjših podrobnosti poustvarili Aspreyjevi strokovni mojstri oblikovanja srebra. Zapleten pleten vzorec in lupina iz ogljikovih vlaken se odprejo s kompleksnimi diamantnimi vrati na tečajih, da razkrijejo prizor Chateau Saint Jean – ikoničnega Bugattijevega doma v Molsheimu – pred katerim je stiliziran Bugatti Type 41 Royale Esders v čisti srebrni barvi, ki ga je mogoče odstraniti.

Zbirka bo sovpadala z odprtjem galerije Asprey Studio v Mayfairju aprila 2023.