BITI USPEŠEN JE NEKAJ VEČ!

Vesna Žugović, direktorica podjetja Derma Venus, d. o. o.

Kaj ste želeli postati, ko ste bili otrok?

Obstajata dve veliki zmoti, ko gre za izbiro poklica. Prva je, da takoj ko stopimo na noge, kažemo interes za poklic, s katerim se bomo ukvarjali do konca življenja. Druga pa je, da naj bi že, ko izpolnimo 18 let, točno vedeli, kaj želimo početi v življenju. Ob bogatih izkušnjah sem se naučila, da brez nenehnega izpopolnjevanja ni rezultata, če si ga še tako želiš, in da tudi vrhunski talent brez dela in vztrajnosti ne prinaša rezultatov sam po sebi. To, kar ste želeli postati kot otrok, lahko pomeni, da ste sanjač. Odrasla oseba mora točno vedeti, kaj si želi in česa ne.

 

 

Glede na današnje trende naj bi bili ljudje čim dlje mladi in sveži. Kako se lahko pomladimo pri vas? Kaj vse ponujate v vašem estetskem salonu Derma Venus?

Poleg pomlajevanja kože obraza z botoksom in filerji so vse bolj priljubljene najnovejše tehnike, ki so 100-odstotno varne, in naravne metode uporabe lastnega mastnega tkiva ali lastne krvi v funkciji obnove in osvežitve kože, v kombinaciji z vrhunskim medicinskim laserjem. Ponosni smo, ker imamo edini na Hrvaškem CANDELA GL PRO medicinski laser, izdelek vrhunske ameriške tehnologije, s katerim dosegamo nadpovprečne rezultate.

Poletje je čas, ko pride do izraza lepo in negovano telo. Na plaži si vsi želimo izgledati popolno. Ali lahko tretma laserske trajne epilacije dlak opravijo tako ženske kot tudi moški?

Najhitrejši od vseh vrst laserjev, aleksandritni laser CANDELA Gentle Lase PRO, je odličen za obravnavo velikih področij. Zaradi svojega naprednega sistema hlajenja je izjemno ugoden in deluje brez bolečin tudi na najbolj občutljivih področjih, kot je bikini. To je eden od najpogosteje uporabljenih laserjev na svetu za odstranjevanje dlak z obraza in telesa pri ženskah in tudi pri moških.

Gube so strah naše generacije. Kakšne tretmaje izvajate zadnje čase pri vas glede tega in kaj je novega na tem področju?

Največ interesa je za naravne tehnike pomlajevanja kože na obrazu in telesu v kombinaciji z laserjem. Pri kombinaciji teh metod imate odprte vse možnosti! Koncept daje sijajne rezultate, ampak najpomembnejše v tej fazi so varnost, hitrost doseganja želenega učinka in trajnost, kar je neprimerljivo boljše od vseh dosedanjih tehnik.

Tudi vi se morate pri svojem delu nenehno izpopolnjevati. Kje najpogosteje pridobivate nova znanja s področja estetike?

Ko se enkrat odločite, s čim se želite ukvarjati v življenju, se obvežete tudi za vseživljenjsko učenje. Jaz imam svoje delo rada in se mi ni težko tudi desetkrat na leto udeležiti velikih svetovnih kongresov in delavnic, na katerih najboljši strokovnjaki pokažejo svoje znanje in možnosti novih tehnologij. Po desetletju učenja se še vedno učim.

Kaj lahko ljudje sami preventivno storimo proti staranju?

Naša koža je nenehno izpostavljena škodljivim vplivom, zato je poleg profesionalnih tretmajev izjemno pomembna tudi pravilna nega doma, ki omogoči koži potrebno vlaženje, vitamine in minerale. Sestavine za vse to imajo vrhunski izdelki iz linije Skin Ceuticals.

Vaše prve asociacije na besedo golf?

Perfekcionizem, mir in popolna posvečenost.

Kaj vam pomeni golf? Ste že »odvisni« od njega ali se z njim ukvarjate le občasno?

Ni denarja, s katerim bi bilo moč kupiti občutek izpolnjenosti, ki ga imam na golf igrišču, medtem ko igram, in to me osrečuje. Na drugi strani me sprostitev in uživanje v golfu motivirata za delo in prebujata nadčloveške želje po uspehu.

Kdaj ste se seznanili z golfom? In kdo vam ga je predstavil?

O golfu sem sicer precej časa razmišljala, »moj motivator« pa je bila moja draga prijateljica Dragica, ki že dolgo igra golf in je osvojila tudi številne nagrade. Ona mi je pokazala smer, v kateri želim napredovati. Svoje začetniške korake sem naredila lani, ko sem se vpisala v šolo golfa in jo uspešno opravila.

 

 

Na katerem igrišču ste začeli vaditi svoje prve golf udarce?

Le deset minut vožnje z avtom proč od hitrega mestnega vrveža v Zagrebu so prečudoviti tereni Riverside Golf Zagreb, na katerih sem tudi začela s šolo golfa.

Kdo je bil vaš prvi učitelj golfa? Še kaj trenirate z njim?

Govoriti o pomenu dobrega učitelja se mi zdi odveč. Pripravljenost na prenašanje znanja in uporabljanje tega znanja v igri ter razmišljanje o smeri, v kateri želimo napredovati, naredi bistveno razliko med dobrim in zelo dobrim učiteljem. Rečem lahko samo, da je moj golf inštruktor Miro Raić odličen učitelj.

Kaj bi si želeli izboljšati in/ali spremeniti v svoji igri?

Veselim se vsake priložnosti, ko se lahko naučim česa novega. Opazujem se v ogledalu, medtem ko vadim, in ocenjujem, koliko mesecev bom potrebovala, da naredim želeni gib popolnoma učinkovito. V šoli »poberemo« znanje od vrhunskih učiteljev, vendar samo predano delo, vadba in nadaljnje izpopolnjevanje prinašajo rezultate.

Zaupajte nam kakšno svojo pozitivno ali negativno izkušnjo, povezano z golfom ali izven njega …

Ko te tisto, kar počneš, izpolnjuje, nisi namrgoden niti takrat, ko greš na trening v sredo ob 7.30 zjutraj. Pravzaprav začneš sredo oboževati.

Imate raje mirno in sproščeno partijo golfa s prijatelji ali tekmovalne turnirje?

Veliko dela je potrebnega, da zablestite v polnem sijaju. Mene trenutno okupira igra kot igra, saj zahteva določen mir in vso možno koncentracijo, da bi prišla do želenega cilja.

Morda pa vendarle obstaja kakšna ugodna ali neugodna situacija, v kateri se znajdete, ko igrate golf?

Čeprav golf jemljem resno, na terenu, kjer igram z mojim golf partnerjem Perom, vedno prevladuje veselo vzdušje. Razen v primerih, ko zmagujem, to jemlje namreč precej bolj resno.

Za konec: vaša misel ali predlog za naše bralce in golfiste?

Biti uspešen je veliko več od navadne vsote talenta, dela, karizme, vizije in dobre komunikacije. Ljubezen je vezni element, nujen za izpolnjeno življenje. Biti uspešen je velik uspeh. Ostati povezan pa je glavni smisel v vseh segmentih.