VELIČINA GLASU

Valentino Beauty predstavlja novo kampanjo za nov parfum hiše, Voce Viva, obraz kampanje zanj je pevka Lady Gaga. Film, ki predstavlja parfum Voce Viva, je kot ideja, ki izhaja iz virtualnega sodelovanja umetniškega direktorja hiše Maison Valentino Pierpaola Picciolija, režiserja Harmonyja Korina iz Los Angelesa in Lady Gaga, vabilo k povezanosti in bolj vključujočem svetu. »Slavljenje enakosti, čaščenje generacije brez meja,« Pierpaolo Piccioli. Pesem, posvečena različnosti in vključevanju, dediščini in sodobnosti, sporočilo filma »Moj glas, moja moč«, vabi ljudi, da uporabijo svoj glas za izražanje lastnih vrednot, razlik in prepričanj. S svojim sodobnim občutkom za sliko in kinematografskim pristopom režiser Harmony Korine snema Lady Gaga v moči trenutka, ko ženska uporablja svoj resnični glas. Lady Gaga, zaradi spoštovanja medsebojne fizične razdalje posneta sama, med drevesi, prepredenimi s svetlobo v gozdu v Los Angelesu, po vsem svetu poje pesem »A Sine from Above«, ljudje, posneti na strehah zapuščenih zgradb v Barceloni, pa združujejo glasove v zbor, poslušajo pesem in se pridružujejo njeni navdihujoči energiji. Napisana je bila v čast moči glasbe, ki ji je pomagala spremeniti življenje, in ko zasliši pesem, »se njeno srce takoj zaceli«. »Počutila sem se močno in živo, slišala sem lasten odmev skozi gozd, ko sem pela v tej obleki. To me je spomnilo na mojo svobodo in da lahko doživim čarovnijo, želim si, da bi lahko vsak doživel svobodo in čarovnijo,« je ob tem dejala Lady Gaga. Film z izražanjem okrevanja narave, glasbe in potrebe po povezanosti, ki ni bila nikoli večja, kot je danes, pošilja sporočilo upanja in ponovnega razcveta, sveta, v katerem je glas vsakogar slišan. »Ne obstajata dva ista glasova in vsak poje lastno in edinstveno pesem, vsi glasovi skupaj pa prispevajo k celotni človeški simfoniji,« je svoje mnenje izrazil Pierpaolo Piccioli. Hiša Valentino Beauty je pri nadaljevanju svojega umetniškega sodelovanja, ki ga je začela z namenom predstavitve parfuma Born in Roma, izbrala fotografski par Inez & Vinoodh, da ob upoštevanju vseh pomembnih ukrepov Svetovne zdravstvene organizacije ovekovečita močno sporočilo pesmi in parfuma Voce Viva kot statično sliko, ki odraža kontekst izolacije. Inez & Vinoodh sta znova prikazala fotografije Lady Gaga s prejšnjega snemanja v skladu z nepričakovanimi spremembami, ki se dogajajo v svetu. S svojo izjemno sočutnostjo, zaradi katere sta najboljša modna fotografa, sta Inez & Vinoodh ovekovečila trenutek čistega čustva, kjer čas ne obstaja več, je pa del trenutka. Lady Gaga sije pod sijočim modrim nebom v rdeči dizajnerski obleki modne hiše Valentino, ki jo je oblikoval Pierpaolo Piccioli.

 

Kakšni so bili vaši občutki, ko ste prvič oblekli roza pernato Valentinovo obleko?

LADY GAGA: Čeprav so me novinarji in oboževalci prvič videli nositi obleko Valentino z roza perjem na premieri filma A star is Born na Beneškem filmskem festivalu, je resnica takšna, da sem prvič oblekla to obleko na svojem domu v Kaliforniji ob navzočnosti moje mame. Za premiero sva z mamo preizkusili različne obleke, medtem ko sva poslušali Andrea Bocellija. Takoj ko sta mi stilista Tom in Sandra nadela obleko, sem se obrnila k materi in obe sva bili objokani. Mati je s svojimi rokami na jokajočem obrazu ponosno rekla: »To je obleka.« Nikoli ne bom pozabila tega čudovitega trenutka z mojo mamo. In o tem sem tudi razmišljala na rdeči preprogi. To je Valentinova čarovnija.

Ali morda čutite kakšno posebno povezanost z italijansko modno hišo, saj imate tudi sami italijanske korenine?

LADY GAGA: Vsekakor, ker prihajam iz italijansko-ameriške priseljenske družine, predstavljam to italijansko modno hišo z velikim ponosom in globoko hvaležnostjo.

Vključevanje je ena od ključnih vrednot Valentina, kako pa vi v vsakdanjem življenju zagovarjate te skupne vrednote?

LADY GAGA: Verjamem, da je prijaznost človekova pravica, ki bi jo morali privoščiti prav vsem ljudem. Da jo izkusite, jo date in delite, mora biti enaka vsem, še posebej občutljivo mora biti pri tistih, ki so bili onesposobljeni zaradi življenjskih okoliščin. S tem duhom živim svoje življenje.

Pierpaolo Piccioli s svojimi oblačili vabi ženske k čaščenju njihove individualnosti, jo občutite, ko nosite eno od njegovih stvaritev?

LADY GAGA: Vsekakor! Za »Voce Viva« smo napravili čudovit film režiserke Harmony Korine s pesmijo z mojega novega albuma z naslovom ‘Sine From Above’. Počutila sem se močno in živo, slišala sem odmev skozi gozd, medtem ko sem prepevala v tej obleki. Spomnilo me je na mojo svobodo in na to, kako začutim čarobnost, svobodo in magičnost, za katero si želim, da bi jo lahko imeli vsi v življenju.

Kaj vam vliva samozavest?

LADY GAGA: Da je realno, moram zaupanje dati sama sebi. Ves čas ga gradim. Osredotočim se na veščine, ki jih imam in od tam delam naprej. Zdi se, kot da gre za grajenje hiše, ki ni nikoli končana. Sama se tudi opomnim, da so nekatere veščine lahko zelo preproste.

Se spomnite trenutka, ko ste prvič odkrili svoj glas? Kje je to bilo? Koliko let ste imeli takrat?

LADY GAGA: Verjamem, da svoj glas odkriješ v trenutku, ko odkriješ samega sebe.

Kdo pa je tisti glas, ki vas je najbolj navdušil v osebnem življenju? V vaši karieri?

LADY GAGA: Moram odgovoriti, da moja mama. In obe moji babici. In moja sestra. Pravzaprav bi morala reči, da moja celotna družina. Trdoživ duh, odnos ‘nikoli ne bom obupala’, stil in gracioznost. To je glas moje družine. To sem jaz.

Bi rekli, da je vaš glas vaša moč?

LADY GAGA: Rekla bi, da je moja moč sposobnost ljubiti. Verjamem, da je močan glas bistvenega pomena za ljubezen do sveta. Svet imam tako zelo rada. Zato je moj glas tako glasen. Želim si, da veš, kako zelo te ljubim.

Lahko opišete svoj glas?

LADY GAGA: Moj glas se uči. Moj glas posluša. Moj glas se izraža in včasih tudi spreminja. Moj glas pripada meni.

Ali verjamete, da ima lahko vaš glas pozitiven vpliv?

LADY GAGA: Verjamem, da ima večina glasov možnost pozitivnega vpliva, ampak prav vsi glasovi so vplivni. To vključuje tudi sovražne glasove, zato je sovražni govor tako negativno močan, zato moramo negativni prostor napolniti s prijaznim govorom.

Kaj bi svetovali tistim, ki še vedno iščejo svoj notranji glas?

LADY GAGA: Rekla bi, da je zame iskanje lastnih glasov, kot neskončno življenjsko poslanstvo. Naučimo se, kdo želimo biti, hkrati pa odpravimo stvari, za katere ugotovimo, da v njih ne verjamemo več. Naši glasovi prihajajo in odhajajo. Rekla bi, da umerite svoj glas tako, kot vam to najbolje ustreza. Vedite, da je lahko močan, in vedite, da pripada vam.

Ali obstaja kak poseben vonj, ki vas spominja na določen trenutek vašega življenja?

LADY GAGA: Sveža omaka na štedilniku, mesne kroglice in svinjska klobasa v našem domu, kjer sem odraščala. Vsako nedeljo ob 14. uri, potem ko smo prišli iz cerkve. Cela družina zbrana za mizo. Moji najsrečnejši spomini od vseh. Isti vonj. Vsako nedeljo.

Kaj vam osebno pomeni ime Voce Viva?

LADY GAGA: Glas je živ. Ima svoje življenje. Je sila narave. Narava je močna. Pomembno je, kako ga uporabljate.

Kaj bi rekli, se vaša skladba »Sine From Above« popolnoma ujema s sporočilom parfuma Valentino: Moj glas moja moč? Zakaj ste si izbrali prav to pesem za predstavitveni video?

LADY GAGA: Moja pesem »Sine From Above« govori o strasti, ki jo čutim, ko manifestiram zvoke, ki jih slišim v svoji glavi. Prihajajo v obliki pesmi, sporočil, idej in ljubezni. To je moja moč. Ti zvoki so funkcija, ki je osnova mojega glasu. Slišim jih in jih nato uporabim. So, kakor živim, kakor ljubim, kakor napredujem in kakor preživim.

Kakšna je vaša lastna definicija lepote?

LADY GAGA: Verjamem, da je lepota proces, skozi katerega gremo vsi, tako se vidimo sami sebe. To je lahko zelo zapleteno, včasih ni enostavno, a izziv ljubiti se je nekaj najlepšega od vsega.

Imate lepotno rutino in skrivne nasvete, ki nam jih lahko razkrijete?

LADY GAGA: Verjamem, da so rutine samonegovanja same po sebi najboljši nasvet. Če skrbite za svoj um, telo, kožo, srce in zdravje, do lepote pristopite celostno. Zame je dragocena tudi uporaba ličil in parfumov, s katerim spremenim svoje počutje v vsakem trenutku. Verjamem, da čeprav je delo na sebi od znotraj zelo pomembno, cenim tudi moč vizualne preobrazbe, ki tudi vpliva na to, kako se počutimo v sebi.

Katerih je vaših pet lepotnih izdelkov, ki jih imate vedno pri sebi?

LADY GAGA: Vsak dan nosim le kozmetične izdelke moje znamke Haus Laboratories. Prva je moja zaupljiva črna kaligrafija črtalo za oči v različici »Punk«. Vedno imam Le Monster Matte Lip Crayon v nevtralnem odtenku imenovanem »Power Move«. Njegova lahkost, drznost se nikoli ne razmaže in se popolnoma prilega moji torbici. Tretji izdelek je pravkar moj novi parfum Valentino »Voce Viva«, da se počutim svežo skozi ves dan. Prepričati se moram, da imam sijaj za ustnice LeRiot, saj je primeren za mehčanje in negovanje ustnic z megavatnim sijajem na voljo v številnih odtenkih, zato lahko izbiram med njimi. Obožujem odtenek »corset«. Obožujem tudi osvetljevalec, ki tudi prekrije tekoči puder do mojih senčk.

Kako se pripravite na večer in rdeče preproge?

LADY GAGA: Vedno dobro poskrbim za nego svoje kože, tega me je naučila že moja mama. Posebne tretmaje izvajam en večer pred večerom rdeče preproge in tudi na dan prireditve. Najpomembneje pa mi je, da se vsi, ki mi delajo frizuro, me ličijo, stilirajo in oblečejo, počutijo dobro, da imajo čudovit dan, da smo hvaležni, da lahko počnemo to, kar počnemo, z ljubeznijo in hvaležnostjo in kot ekipa skupaj z mojo družino in mojimi prijatelji.

Kdaj se počutite najlepšo?

LADY GAGA: Takoj po meditaciji. Spomni me na to, da je lepota stanje, ki ga ni mogoče določiti, ker prihaja od znotraj.

Vsak dan je pred vami nova obveznost, različni razlogi, s katerimi se ukvarjate. Kateri so vzroki, ki vas najbolj zanimajo?

LADY GAGA: Moja dobrodelna organizacija Born This Way, ki sem jo ustanovila skupaj z mamo in pri kateri deliva najino ambiciozno strast za pozitivne spremembe ob svetovni krizi duševnega zdravja. Menim, da je treba bolj kot kadarkoli prej motivirati agendo prijaznosti. Prijaznosti, ki vodi k zdravju duha, telesa in duše. Prijaznosti, ki poživi programe, ki se neustrašno trudijo, kako bi pomagali človeštvu spoznati pomen samooskrbe.

Kaj je najbolj drzno, kar ste storili?

LADY GAGA: Kadarkoli mi je nekdo rekel, da v svoji karieri in življenju nisem bila dovolj dobra, si nisem nikoli dopustila, da bi me to zlomilo. Obljubila sem si, da me bo vsakič, ko bom zaslišala »ne«, to spodbudilo, da se še bolj potrudim. Najbolj drzno, kar sem storila, je bilo, da sem verjela vase.

Kateri je bil najmočnejši trenutek, ki ste ga doživeli na odru?

LADY GAGA: Spominjam se petja v Mehiki, pesmi z mojega albuma Born this Way, imenovane »Americano«. Bila sem na stadionu, deževalo je in zapela sem besede o preizkušnjah, težavah zakona o priseljevanju v moji državi. Sama skupaj z množico sem jokala in navijala za svobodo, to je bil trenutek, ki ga ne bom nikoli pozabila. Publika in jaz smo bili popolnoma složni, naša morala, naše vrednote, naša politika in naši glasovi.

Kakšen je vaš osebni moto?

LADY GAGA: Bodi prijazen.

Katera med vsemi vašimi pesmimi najbolj pooseblja vašo osebnost?

LADY GAGA: Rekla bi, da je moja pesem ‘911’ z albuma Chromatica ena od najbolj osebnih pesmi, kar sem jih kadarkoli napisala. To je dance pop pesem, a besede so poezija moje globoko osebne resničnosti kot nekoga, ki se bori z duševnim zdravjem. Ta pesem je bojni klic in praznovanje mojega radikalnega sprejetja, da sem to, kar sem.

Povejte nam nekaj, kar nihče ne bi mogel uganiti o vas.

LADY GAGA: Rada kuham!

Kakšno sporočilo želite z novim albumom razširiti po svetu?

LADY GAGA: Na svojem albumu Chromatica želim, da vsi vedo, da čeprav je življenje včasih boleče, lahko vseeno plešete skozi vse to. Plešete lahko skozi vse to, ker ste pogumni, ko se borite proti bolečini in živite življenje. To je nekaj, kar moramo proslaviti. To je razlog za ples.

Kakšni prihajajoči projekti za leto 2021?

LADY GAGA: Čez luno sem navdušena nad prihajajočim filmom, v katerem bom igrala, v režiji novega nadobudnega prijatelja, legendarnega Ridleyja Scotta, ob talentirani resnično ponižni igralski zasedbi.