VELIČASTNOST BRONČENIH VRAT PIRNAR

Nagrade za oblikovanje že več desetletij podeljuje organizacija »German Design Council«, v ocenjevalni žiriji pa so bili strokovnjaki 12 narodnosti s področij industrijskega in grafičnega oblikovanja, komunikacij, znanosti ter izobraževanja.


VersusBronze so edinstvena vhodna vrata, ki jih navdihuje umetnost in privlačnost nasprotij. Vhod sta zasnovala lastnik podjetja Roman Pirnar in vsestranski mednarodni umetnik Mik Simčič. Rezultat je izjemen kos stavbnega pohištva, ki je hkrati umetniško delo. Elegantno črno steklo ponosno kljubuje mogočnemu odlitku iz brona. Navidezno nezdružljiva materiala v vsej svoji veličini ustvarjata neponovljiv unikat. »Ideja za video je nastala povsem spontano, saj smo želeli ob lansiranju na trgu poleg edinstvenega produkta predstavitvi tudi čarobnost in posebno energijo ustvarjanja in sodelovanja med Romanom in Mikom,« pojasnjuje razloge za video vodja marketinga Claudia Lakner. »Hoteli smo pokazati dinamiko in povezanost navidezno nezdružljivih panog tako obrti same kot tudi umetnosti. Očitno nam je dobro uspelo, saj so kakovost prepoznali tudi v žiriji za podeljevanje nagrade German Design Award.« Končni rezultat je delo izjemno predane in profesionalne ekipe. Medtem ko so kreativno zasnovo videa pripravili v Pirnarju, so jo pod budnim očesom umetniškega vodje Mihe Črtaliča in scenaristke Katarine Nikolov iz agencije Unibrand spilili do briljanta. Izjemna ekipa video produkcije Bas Production z vodjo Patrikom Šimencem in mladim režiserjem Martinom Drakslerjem je v rekordnem enem dnevu tudi vse skupaj posnela.

Ekipa:

Vodja projekta: Claudia Lakner (Pirnar)
Kreativna direktorica in tekstopiska: Lucija Berce (Pirnar)
Agencija: Unibrand
Umetniški vodja: Miha Črtalič (Unibrand)
Scenaristka in vodja projekta v agenciji: Katarina Nikolov (Unibrand)
Produkcijska hiša: Bas Production
Režiser: Martin Draksler
Vodja projekta video produkcije: Patrik Šimenc
Direktor fotografije: Sašo Štih
Fotograf: Anže Lovšin
Glasbena podlaga: Matjaž Jelšavec
VFX Studio: Nervous FX


Več o organizaciji »German Design Council«

Organizacija »German Design Council« že od leta 1953 deluje kot eden vodilnih svetovnih kompetenčnih centrov za komunikacijo in prenos znanja na področju oblikovanja, blagovnih znamk in inovacij. Z mednarodnimi programi, spodbujanjem novih udeležencev v industriji in članstvom je del svetovne oblikovalske skupnosti ter že vrsto let prispeva k vzpostavljanju izmenjav in mrež po vsem svetu. Z dogodki, kongresi, nagradami, zasedanji žirij in strokovnimi paneli povezuje svoje člane in številne druge mednarodne strokovnjake s področja oblikovanja in blagovnih znamk, spodbuja razprave in zagotavlja pomembne spodbude za svetovno gospodarstvo. Organizacija ima trenutno več kot 330 članov.

_________________________________________________________________________________________

O podjetju Pirnar

Pirnar je navdihujoč svetovni inovator vhodnih vrat in pergol. Je globalno uveljavljeno podjetje z več kot 400 zaposlenimi, ugledno 50-letno tradicijo in razvito mrežo partnerjev na več kot 30 trgih po vsem svetu. Lastna razvojna ekipa nenehno izboljšuje obstoječe in razvija nove tehnološke inovacije, ki postavljajo trende za udobnejše in kakovostnejše bivanje. Pirnar je redni prejemnik najprestižnejših mednarodnih nagrad za oblikovanje in tehnološke inovacije, med katerimi so German Design Award, German Innovation Award, reddot in mnoge druge.