VEČNO PRISOTNI DUH LETALSTVA

Znamka Bell & Ross čas vrnila nazaj ter ponovno pod drobnogled vzela svojega privlačnega favorita iz leta 2011, Red Radar, in mu tokrat dodala novo keramično ohišje.BR 01-92 Red Radar je sicer navdihnil našel v čitalcu za nadzor letalskega prometa, čemur so izkušeni mojstri v rokodelskih delavnicah dodali svetlo rdeče obarvan safirni kristal za dvignjen vizualni učinek. S tem je omenjeni model postal eden najbolj prodajanih modelov Bell & Ross vseh časov.

Zdaj, deset let kasneje, je Bell & Ross znova interpretiral omenjeno zasnovo z modelom BR 03-92 Red Radar Ceramic, ki se je pridružil diviziji blagovne znamke Flight Instrument Collection in znova predstavlja čas z vrsto vrtečih in prekrivajočih se diskov in analognim drugim kazalcem.

Uro predstavlja položaj najbolj oddaljenega potniškega letala, medtem ko manjši bojni zrakoplov prikazuje minute. Medtem ko je prvotna ura uporabljala 46 milimetrsko različico zaobljenega kvadratnega ohišja Bell & Ross, kar pred desetletjem ni bilo nič nenavadnega, se novi model odloči za nosljivejšo 42 milimetrsko različico v mat črni keramiki.

BR 03-92 Red Radar je v osnovi na voljo s črnimi gumijastimi in tkaninskimi paščki, vsak pa je pritrjen s črno zaponko PVD. Omejena izdaja 999 kosov je na voljo pri prodajalcih Bell & Ross in na spletni strani bellross.com po ceni 3,900 EUR.