VEČNI GLAMUR ZLATEGA PORCELANA

Nemški velikan Rosenthal, podjetje, ki je svetu najbolj poznano po svojem izjemnem porcelanu, ima poleg izjemne kakovosti morda tudi eno najdaljših tradicij med vsemi nemškimi podjetji, kar pa ne pomeni, da ni tudi eno izmed najsodobnejših. Tako kot 140 leti, ko je podjetje uzrlo luč sveta, tudi dandanes izdelke razvija z enako mero ljubezni in znanja tako za običajne kot za zahtevne profesionalne stranke iz različnih restavracij in luksuznih barov in sveta trgovstva. S srcem in neizpodbitnim znanjem izdelani produkti, ki ves čas združujejo visoko raven iznajdljivosti, inovacij in ustvarjalnosti, tako izstopajo s svojo obliko, funkcijo, kakovostjo in načinom ter kakovostjo izdelave ter predstavljajo pravo kulturno bogastvo izdelano v Nemčiji. Rosenthal tako s svojimi večkrat nagrajenimi izdelki iz porcelana, trendovskimi kolekcijami in moderno, elegantno klasiko vedno znova dviguje lestvico estetske dovršenosti in individualne briljance.

 

 

Pod sodelovanja so se v preteklosti podpisale številne uveljavljene osebnosti iz sveta arhitekture, oblikovanja in umetnosti, znamka pa pozornost namenja tudi najbolj vročim novincem in talentom. Nove notranje zbirke in dodatki obogatijo svet družbe Rosenthal z dodajanjem dizajnerskih predmetov, ki presegajo meje običajno urejenega asortimana keramike in zaokrožijo ogromno raznolikost izdelkov. Tokratna kolekcija se vrti okrog zlatih odtenkov, po katerih je slednja dobila tudi ime Modern Glamour: golden times for your home. Kolekcijo sestavlja pet segmentov, vsem pa je skupna neizmerna eleganca zlate barve. Na ravnih delih zbirke TAC Skin Gold tako nastane lep relief s prefinjeno zaključenimi in okrašenimi votlimi deli, kot je čajnik, ki s kakovostno dekoracijo na osnovi sitotiska pridobi žametno, mat površino. Majhni, zloženi lističi ustvarjajo mozaik zlate barve, ki se razprostira po celotni površini plošče ali se na robu pojavlja le kot kontura. Če se premaknemo naprej, lahko najdemo tudi nekoliko drugačne izdelke in medtem ko je večja različica osrednjega kosa linije Gio Ponti nesporni protagonist, v sobi ali pa na mizi ustvarja prostor za izjemno izpostavitev sadnih in cvetličnih kompozicij, manjši model ponuja prostor za posamezne ideje, na primer kot ekskluzivno poročno darilo ali kot posoda za sladico na elegantno urejeni mizi. Gio Ponti je prava paša za oči, še posebej pri zaključku s PVD zlatom. Naslednja linija v kolekciji je Rosenthal Heritage Collection – Midas, katere tridimenzionalni kamuflažni dekor je poimenovan po mitološkem kralju Midasu, ki mu je Dionizij ugodil željo in tako se je vse, česar se je dotaknil, spremenilo v zlato. Medtem ko fine linije na ročajih vrča za kavo in posode za sladkor spominjajo na klasičen zlat obroč, so drugi deli kolekcije, kot so krožniki, popolnoma obdani z zlatom. Tem se pridružijo kosi s krasnimi vzorci vejic in listov, ki se po plasteh nalagajo druga na drugo ter nihajo med mat in svetlečimi površinami.

 

 

Tu je še Jan Padrnos, ki kot glamurozen vrhunec kolekcije ponovno ustvarja zbirko avantgardnih vaz za Rosenthal z linijo Seven. Po prekrasni liniji Triu, ki spaja tri roke v obliki črke U, je nova serija sestavljena iz sedmih posameznih steklenih cevi. Posamezni deli iz borosilikatnega stekla, ki so umetniško združeni v nasprotnih smereh, so po zaslugi lepe titanzije videti kot umetniško delo izdelano iz kovine. Za konec pa je tu še novo sodelovanje Rosenthal meets Versace – Kaleidoscope Gold, katere skleda z meduzo “Kaleidoscope”, izdelana iz visokokakovostnega porcelana, na mladosten in ekstravaganten način interpretira ikonično glavo Versace Meduse. Proces izdelave na površje pritegne največje zahteve umetnosti porcelana in zahteva visoko stopnjo zahtevnosti ročnega dela. Posoda Medusa Kaleidoskop se izdeluje v več posameznih korakih, pri čemer je vsak detajl ključen za popoln rezultat. Naj gre torej za okras na mizi ali jedilni komplet, najnovejša kolekcija nemškega velikana v sebi skriva marsikaj, z dobro stilsko postavitvijo pa lahko en sam kos naše bivalne ali delovne prostore dvigne raven višje.