VANILIJA V OSRČJU SHALIMAR MILLÉSIME

»Obožujem vaniljo, ker sproža toliko emocij. Po eni strani nas gurmanska razsežnost popelje naravnost v brezskrbnost otroštva. Po drugi strani pa je to najvišja stopnja čutnosti in bistvena sestavina zapeljive moči Shalimarja. Ta dvojnost se mi zdi fascinantna.« – DELPHINE JEKL, Guerlain parfumerka in kreativna direktorica

Elegantna, prestižna in imenitna so Guerlainova ličila popoln dokaz »preprostega pariškega šika«. Velika sprememba označuje leto 2021 na področju izdelkov, kot so ličila s prihodom Violette kot nove umetniške vodje. Violette se je s kreativnostjo, drznostjo, pariškim šikom, željo po visokih standardih in osebnim čutom zavezanosti pridružila hiši Guerlain, ki je sinonim za francosko lepoto in nenehne inovacije, in čeprav je stara več kot 190 let, še vedno poudarja sodobnost. Njen portfelj zajema na tisoče slik sodelovanj z uglednimi revijami, kot so Vogue, Harper’s Bazaar, W Magazine, T Magazine, Dazed, Teen Vogue in Elle. Bolje kot kdorkoli drug ve, da ličila niso nič drugega, če ne umetnost, ki razkrivanja lepote v vsakem od nas. Za številne sledilce na družbenih omrežjih je pred šestimi leti ustvarila lasten kanal VIOLETTE_FR na YouTubu, kjer je delila nasvete za ličenje in lepotne utrinke. Za žensko, ki uporablja ličila s tako lahkotnostjo in enostavnostjo, je bila delitev svojih izkušenj s strastno skupnostjo oboževalcev instinktivna. Zato je aprila 2021 lansirala svojo linijo ličil, ki jo je poimenovala povsem preprosto violette_fr. Že polnih 190 let francoska znamka Guerlain raziskuje, izumlja in navdušuje parfumski svet in njegove številne privržence. Guerlainove dišave so brezčasni vonji čudežev narave, ki slavijo lepoto surovin skozi čarobne mešanice, ki se zlijejo v izvrstne nepozabne mojstrovine. To jesen Shalimar vse svoje upe stavi na surovino, ki je tako ljuba Guerlainu, to je vanilja! Pustite se zapeljati omamni dišavi Shalimar Millésime Vanilla Planifolia.

Osnovo revolucionarne sledi Shalimarja je tokrat navdihnila vanilja, ki je izjemna v novi izdaji Millésime Vintage, Guerlainov ljubeč poklon eni najbolj ikoničnih in najbolj luksuznih esenc. V sami kreaciji predozirana, Guerlainova tinktura madagskarske vanilje razkrije vse svoje skrivnosti in poudari sled ikonične orientalske dišave. Guerlain je ena redkih parfumskih hiš, ki izdeluje lastno tinkturo vanilje vrhunske kakovosti iz organskih strokov. Z Madagaskarja prihajajo sveži v tovarno Orphin, kjer jih ročno razrežejo z giljotino, orodjem, ki ga je uporabljal že Jacques Guerlain v času nastanka Shalimarja. Nato jih pustijo macerirati v organskem pšeničnem alkoholu nekaj mesecev. Ta postopek jim omogoča, da razvijejo svoje resnično edinstvene bogate arome. Umirjena z noto mandlja, se bergamotka razkrije ob odprtju dišave. Kmalu se vanilja potopi med cvetne liste vrtnice, preden se razkrije v vsej svoji veličastnosti. Neverjetno dragocena tinktura strokov vanilje planifolije, ki se uporablja kot povečan odmerek, v celoti izraža hkrati sladke, lesnate in subtilno usnjate fasete. Podkrepljena z jantarnimi odtenki in obdana z udobjem mošusa, vanilja pušča izjemno velikodušno in imenitno sled. Zavezani strogemu pristopu k trajnostnemu razvoju, si pri znamki Guerlain prizadevajo ustvariti čim bolj naravne formule brez izkrivljanja njihove olfaktivne identitete. Blagovna znamka želi povečati delež ekološko pridelanih sestavin, ki sestavljajo njene dišave. Parfumerja Guerlain Thierry Wasser in Delphine Jelk sta se tako odločila za sestavo Millésime uporabiti organske surovine, stroke vanilje planifolije in pšenični alkohol. Homage se srečuje z inovacijami s Shalimar Millésime Vanilla Planifolia, ki ohranja grafične kode steklenice na podstavku, ki jo je leta 1925 ustvaril Raymond Guerlain. Znamenita etiketa “batwing” je okrašena z geometrijskimi črkami, ki jih navdihuje art deco. Vrat steklenice obdaja »usnjena črna kravata«, ki v spomin prikliče olfaktivne note tinkture vanilla planifolia, ki opredeljuje to edinstveno kompozicijo.