UŽIVATI V VSEM BREZ OMEJITEV

Svoboden. Beseda, ki označuje Yvesa Saint Laurenta. Vedno na robu. Eksperimentira. Podira meje. Spreminja smoking v provokativno žensko večerno obleko iz šestdesetih let. Razkriva moč ultraženskosti z mini krili Anthonyja Vaccarella, ki niso oblikovana za to, da privabljajo poglede, temveč za to, da se lahko svobodno premikate naprej.

Ker morate nekam iti. Izkusiti čustva. Ste ženska YSL, ki je tukaj, da živi, je svobodna, izkusi moto gospoda Saint Laurenta …TOUT, MAIS TERRIBLEMENT. Vse s presežki … Za današnje ženske je svoboda ultimativno razkošje. Po letih boja za emancipacijo in uspeh predstavlja stanje duha. Je način igre po lastnih pravilih. Ker ste to vi. Brez kompromisov. Brez nasprotij. Ker ste lahko močni in nadvse ženstveni. Zasvojeni z razkošjem in povezani z naravo. Ultra hladni in izjemno vroči, saj vas poganja notranji ogenj, s katerim vaše življenje gori na obeh koncih … Kričite, če se vam zahoče. Nenasitno eksperimentirate in sprejemate vse svoje paradokse. Z Libre je svoboda našla tisti ikonični vonj. Privlačen, hladen in cvetlični. Vzgojen med Francijo in Marokom. Ustvarjen med Parizom in New Yorkom. Ki hodi po robu med moškim in ženskim … Danes Yves Saint Laurent Beauty dviga temperaturo svoje ognjevite mešanice z novim, začimbnim, medenim cvetličnim podpisom. Intenzivnejši kot kdaj koli prej. Ogenj v steklenički. Libre Le Parfum. Parfum. In veliko več kot parfum.

Kajti vaš vonj je to, kar ste. Vaša divja, ognjevita avra, vaša čudovita pot, užitek samo za vas, a tudi sporočilo, ki ga pošiljate v svet. Libre Le Parfum. Ker v francoščini danes ni močnejše besede, ki bi vas opredelila. Libre Le Parfum. Praznovanje svobode je namreč danes pomembnejše kot kdaj koli prej. Svoboda je ultimativno razkošje. Ogenj, ki vas spodbuja, da vse občutite bolj intenzivno in živite Iibre. Kot lava vroča vizija, ki gori v vašem srcu. Pozitiven, neustrašen in goreč poziv k ukrepanju. Skrivnost vaše samozavesti in karizme … »Novo različico dišave LIBRE smo želeli narediti desetkrat bolj čutno, zato smo jo oblekli v tople, začinjene note. To žarenje ustvarja kontrast s fougère strukturo, ki je značilna za LIBRE. Nota pomarančnih cvetov je okrepljena, njena eleganca pa je še bolj odločna in zasvajajoča kot kdaj koli prej.« Anne Flipo (parfumska mojstrica).

 »Zavedam se, da sem ženskam omogočil dostop do sveta, ki jim je bil do nedavnega prepovedan.« Yves Saint Laurent

Leta 2022 Libre ujame ogenj v stekleničko z najbolj intenzivno, žgočo in čutno iteracijo modne ikone doslej: Libre Le Parfum. V tej neustrašni novi kreaciji sta parfumska mojstra Anne Flipo in Carlos Benaïm (IFF) z eksplozijo toplih začimb zanetila značilne čutne pomarančne cvetove in hladno sivko. Akord žafrana Ourika, ki je prvič uporabljen v dišavi in je pridobljen s pomočjo tehnologije »headspace«, razkriva edinstvene zasvojljive, kremaste in žareče plati žafranovega cveta, pridelanega v skupnostnih vrtovih Ourika podjetja YSL Beauty v Maroku. Zaradi svežega, sočnega srca bergamotke, ustvarjenega za YSL, v kombinaciji s hladnim in vročim žarom pikantnega ingverja, gori dišava Libre svetleje kot kdaj koli prej. Srce parfuma Libre Le Parfum, ki se ga dotakne ognjena začimba, postane rdeče kot »cvetje ognja«, ki si ga je Yves Saint Laurent v sedemdesetih letih zamislil za svoj prelomni parfum Opium. Rdeče kot zemlja Maroka, dežele, ki je navdihnila razkošno paleto modnega oblikovalca. Rdeče kot plamen, ki gori v srcu ženske YSL ..

V parfumu Libre Le Parfum je medena nota še bolj poudarjena, da bi se temperatura še povečala. V dragocenem absolutu cveta pomarančevca, ki je naravno prisoten v dišavi Libre, je okrepljen z medenim pridihom akorda žafrana iz vrtov skupnosti Ourika in sočnim medom, ki čiste bele cvetne lističe ovije v zlato avro. Njegovo slast poudari sijajna infuzija burbonske vanilje, pripravljene za YSL Beauty, ki ujame balzamične odtenke dragocenega stroka. In ker je dišava Libre, kot vsak odličen oblikovalski kos, ustvarjen na napetostih, je zakrivljen, predrzen, izjemno čuten cvet pomarančevca v nasprotju s hladno krojeno strukturo fougère. Mojstri parfumov so klasični moški slog spremenili v čutno žensko dišavo, tako kot je Yves Saint Laurent na novo izumil smoking za ženske.

V parfumu Libre Le Parfum se sveža, cvetlična sivka, ki opredeljuje to zvrst (vrhunska kakovost iz Provanse, ustvarjena za YSL Beauty), meša s toplejšo, mandljevo noto druge klasične sestavine fougère, kumarina. Kot ogenj v steklenički. Ikona je nedotakljiva. Najdete lahko le nove načine, kako jo narediti še bolj vročo. Bolj zaželeno. Bolj razkošno. Ker steklenička vsebuje cvetje ognja … Zaradi temno rdeče barve dišave so prilagojene linije oblike stekleničke še bolj prijetne na otip. Ogromen vodoravni Cassandre se sveti kot kos modnega nakita. Legendarni logotip, upognjen pod ostrim kotom stekleničke in pribit na steklo, je mojstrsko delo inženirjev in se zlato sveti kot žareča lava. Še ena seksi in provokativna podrobnost je natančno izrezana steklena črka V, ki poudarja dekolte Y in se globoko zareže v steklo geometrijske stekleničke, ki je oblikovana kot po meri krojen smoking YSL. Poševni črni pokrovček na vrhu stekleničke poudarja elegantno zlato ogrlico, ovito okoli njenega vratu, in steklenički doda pridih modne asimetrije. Ker se ženska YSL počuti svobodno tudi, če nosi verige.

 »Ta reinterpretacija LIBRE je intenzivnejša, z začinjeno eksplozijo ingverja v kombinaciji z živahnim žafranom iz skupnostnih vrtov Ourika v Maroku – državi, ki je bila tako draga gospodu Saint Laurentu. Srce dišave s pomarančnimi cvetovi okrepi mehka in seksi nota medu, ki poveča njeno zasvojljivost.« Carlos Benaïm (parfumski mojster).

Vse dokler so te zlate. Vsekakor jih lahko pretrga, kadarkoli si to zaželi. Ker danes ni bolj izrazne besede za opredelitev ženske kot je. Libre! YSL Libre Le Parfum najdete v izbranih parfumerijah Douglas in Müller ter na spletni strani e-trgovca www.douglas.si