UŽITEK V ITALJANSKEM SLOGU

Na vrhu prečudovite obalne planote s pogledom na sinje modro Sredozemsko morje, obkroženo z naravo, se skriva luksuzno novo letovišče ADLER Spa Resort SICILIA. To navdihujoče letovišče, ki se nahaja na najjužnejši obali Sicilije, je najnovejši razvojni projekt družine Sanoner, ustanoviteljev zelo cenjene gostinske znamke ADLER Spa Resorts & Lodges.

To impresivno mesto oddiha je navdihujoč primer sodobne arhitekture z določenim faktorjem ‘vau’, zasnovano s trajnostjo in inovativnim razvojem, ki objekt brezhibno zliva z pokrajino, poleg tega pa ima ADLER Spa Resort SICILIA integrirane sisteme, ki aktivno zmanjšujejo vpliv na okolje. No, poleg vseh prednosti za naravo novo letovišče ADLER Spa Resort SICILIA z osupljivim dizajnom brez kompromisov ponuja tudi pet zdezdično gostoljubje, najsodobnejše zdraviliške objekte in, kot smo dejali, dih jemajočo lokacijo. Vsak centimeter okolice je bil pametno urejen za spodbujanje občutka dobrega počutja in harmonije, med tem ko celota ponuja luksuzno spa doživetije, kjer se lahko gostje prepustijo čutom od zore do mraka v očarljivem sredozemskem okolju.

Adlerjeva filozofija je tudi sicer sama po sebi celostna, saj se um, telo in duša obravnavajo kot eno. Izkušnje, dejavnosti, izleti in terapije spodbujajo globok občutek prenove, ustvarjajo trenutke lahkotnosti in ponovno uravnovešajo splošno ravnotežje. V središču letovišča je zdravilišče s 13 sobami za tretmaje s pogledom na kristalno čisto morje. Prostoren spa ponuja terapije in lepotne tretmaje, ki zajemajo bistvo Sicilije, z olji, izvlečki in sestavinami, zbranimi z vrtov in podeželja. Spa se ponaša tudi s platformo za jogo, bazenom Thalasso, tremi savnami in popolnoma opremljenim fitnesom. Zdravilišče obkrožajo odlično urejeni vrtovi, ki se rahlo zožijo do zasebne plaže in samotnega eko kopališča, ki se nahaja v zaščitenem zalivu. Za konec letovišče gostom ponuja tedenske programe, kjer lahko združijo čisto sprostitev z bolj aktivnimi doživetji, kot so joga, pohodništvo, fitnes, vodni športi in jahanje, s številnimi dnevnimi aktivnostmi, vključenimi v all-inclusive ceno.

Naravno okolje resnično oblikuje vse vidike letoviškega bivanja v ADLER Spa Resortu SICILIA, saj tudi na kulinariko vpliva mediteranska lokacija, gurmanska restavracija letovišča in osteria na prostem pa spoštujeta letne čase z meniji, ki vsebujejo lokalno pridelane organske sestavine. S poudarkom na sezonskosti in lokaciji kuharski tečaji vključujejo domače izdelke, degustacije vin pa gostijo bližnje ekološke kleti.

ADLER Spa Resort SICILIA je sestavljen iz 90 sob, sestavljenih iz dveh kategorij, junior in družinskih apartmajev, ki so namenjeni tako parom kot družinam – vsaka prostorna soba ima svojo zasebno teraso s daljnosežnim pogledom na morje. Ekskluzivni življenjski slog v ADLER Spa Resortu SICILIA spada v kategorijo umirjenega razkošja, kjer se La Dolce Vita zdi naraavna in spodbuja goste, da se potopijo v svojo okolico in vpijejo vzdušje bivanja na prostem v italijanskem slogu.

INTERVJU S SAMIJEM GLIETTIJEM, GENERALNIM DIREKTORJEM

Kaj vas je pri izvirnem konceptu in zasnovi novega letovišča najbolj navdušilo?

Sami Aglietti: Naše novo letovišče je bilo zgrajeno z namenom, da se v celoti poveže s trajnostnim razvojem. Sam koncept je ustvariti majhne mojstrovine biološke arhitekture, ki so vmešane v botanične vrtove in sadne sadovnjake, le korak stran od ene najbolj neokrnjenih obal Sicilije. Vse v ADLER Spa Resort SICILIA izkorišča moč Sredozemlja in osupljive narave, ki nas obdaja. Letovišče se je moralo brezhibno zliti v pokrajino, ne da bi spremenilo njeno naravno ravnovesje in lepoto. Iz tega razloga je bila Bio arhitektura edina pot naprej. Odločili smo se za razpršeno razporeditev enonadstropnih stavb, ki se izmenjujejo z botaničnimi oazami, kjer gojimo samo avtohtone rastline. Uporabljeni tipični lokalni gradbeni materiali – kot so tuf, nepečena glina, opus signinum in obloge iz naravnega kamna – ustvarjajo prijetno notranje okolje, ki spodbuja občutek dobrega počutja, hkrati pa spoštuje estetiko okolice.

Kaj je zaradi lokacije tako posebnega?

Sami Aglietti: S Sicilijo je bila to ljubezen na prvi pogled. Tako kot vsa letovišča ADLER se je tudi to naše prvo obalno letovišče rodilo iz naše ljubezni do narave in globoko zakoreninjenega občutka strahospoštovanja do njene lepote. Spoštovati in ohraniti čudovito okolje, ki gosti ADLER Spa Resort SICILIA, in neverjetno biotsko raznovrstnost, ki ji je dom, ni le možnost. To je dolžnost in privilegij, ker smo vsi del te narave. Naše poslanstvo in dolžnost je ohranjati okolje in naravno krajino tega neokrnjenega obalnega območja.

Kateri predeli letovišča bodo po vašem mnenju goste še posebej pritegnili?

Sami Aglietti: Pokrajina brez dvoma. S blagega pobočja hriba s pogledom na morje, obdanega z makijo, se resort druži z 760 hektarji naravnega rezervata Torre Salsa, ki ga varuje WWF. Njegove zlate plaže in obalne sipine se raztezajo na 6 kilometrov in so uokvirjene z belimi apnenčastimi laporjevimi pečinami. Turkizni in smaragdni odtenki morja skupaj z zimzeleno makijo in nežno urejeno kmetijsko pokrajino skupaj ustvarjajo platno dih jemajočih kontrastov.

Kakšen bo povprečen teden za goste? Katerih dejavnostih se bodo udeleževali? Ali nam lahko navedete primer tedenskega programa?

Sami Aglietti: Obiski svetovno znanih zgodovinskih znamenitosti, impresivnih atrakacij in nepričakovanih draguljev. Potopitev v čudeže narave in starodavne ruševine pretekle slave. Nebeška sezonska hrana in živahna kultura, kjer je gostoljubje v ponos. Ugled Sicilije kot ene najboljših počitniških destinacij na svetu čarobno združuje vse te elemente. Gostje ADLER Spa Resorta SICILIA lahko uživajo v nepozabnem raziskovalnem izletu in se na lastne oči prepričajo, zakaj so najboljši umi vseh časov, od Danteja Alighierija do Shakespeara, padli pod urok mitske dežele Sicilije.

Katere terapije/tretmaji se bodo po vašem mnenju izkazali za najbolj priljubljene, saj je zdravilišče v središču Adlerjeve izkušnje? Prav tako, katere edinstvene podpisne terapije/tretmaji bodo na voljo?

Sami Aglietti: Kdor je že kdaj obiskal katerega od letovišč ADLER, ve, da so naš wellness in zdravilišča pregovorno naš paradni konj. Ni naključje, da so naše wellness oaze na Južnem Tirolskem in v Toskani priljubljene med najbolj zahtevnimi gosti, ki želijo preživeti sproščujoč oddih v naravnem, a ekskluzivnem okolju. V letovišču, kot je ta, kjer je vse povezano z naravo, bodo ponujeni zdraviliški tretmaji in programi zagotovo odražali bogastvo in naravne vire ozemlja. Ne glede na vse svoje dolge odseke neokrnjene obale, kristalno čisto morje in neverjetno raznoliko in dišečo floro ponuja Sicilija več kot le največji evropski vulkan in pokrajine neprimerljive lepote. Ta otok je tudi zakladnica naravnih učinkovin, ki se v zdravilišču ADLER uporabljajo za krepitev lepote, vitalnosti in dobrega počutja. Na sončnih nižinah Sicilije uspevajo citrusi in aromatična zelišča z neštetimi zdravstvenimi lastnostmi. Njihove esence in izvlečki tvorijo osnovo številnih izdelkov v aktivnih kozmetičnih linijah ADLER in se uporabljajo v vrsti ekskluzivnih lepotnih tretmajev in wellness ritualov. Iz globin zemlje prihajajo črni vulkanski peski in prah, ki se uporabljajo za pilinge in tretmaje z lastnostmi razstrupljanja, mineralizacije in preoblikovanja telesa. ADLER Spa Resort SICILIA leži na blagem pobočju le 300 metrov od morja in je naravno usmerjen v talasoterapijo – starodavno, učinkovito zdravilno metodo, ki izkorišča kombinirane učinke morskih virov: morske vode, vremena, fangov in alg.

Katere jedi iz restavracijskega menija po vašem mnenju zajamejo bistvo letovišča in njegovo edinstveno lego? Katera sicilijanska vina še posebej dopolnjujejo kulinariko restavracije?

Sami Aglietti: Naš “tortello” je rezultat lokalnih izdelkov iz naravnega rezervata Torre Salsa. Njegovo testo je narejeno iz starodavne pšenice Senatore Cappelli, pridelane v rezervatu, nato pa je napolnjen z ricotto iz kozjega sira. Kozje mleko pridobivajo iz koz iz proste reje, ki se pasejo na divjih pašnikih Torre Salsa. Na koncu ga spremlja še omaka iz zapečenega črnila sipe in redukcija paradižnika “Siccagno”. V čast obalne lege ponujamo mečarico, zavito v mast “colonnata”, na kremi “sparacelli”, aromatizirano z limono in meto ter zraven bottarga v prahu in rdečo “čebulo Tropea”, kuhano z osmozo z “nero d’avola”, balzamični kis, sladkor in aromatična zelišča. Vinska klet je nastala po poglobljenem raziskovanju sicilijanskega vinogradništva ter po zbiranju najboljših vin iz preostale Italije in Francije. Izhajajoč iz naše odlične kuhinje, smo kurirali več kot 150 etiket, ki jih sestavljajo velike sicilijanske ikone in obrtni pridelovalci, ki delujejo na bolj trajnosten način tako v vinogradu kot v kleti. Naš izbor je bil izbran za izboljšanje in ustvarjanje popolne simbioze naše pristne kuhinje.

Katere ključne izkušnje in izlete, ki resnično poosebljajo duh blagovne znamke Adler bi glede dejavnosti na lokaciji in zunaj nje predlagali gostom?

Sami Aglietti: Sama Sicilija je dežela lepote, strasti in domišljije. Iz vsega tega izhaja njen sloves ene najboljših počitniških destinacij na svetu. Zasnovali smo vsestranski program impresivnih doživetij, od kopnega do morja, ki bo naše goste pripeljal v osrčje neprekosljive zgodovinske, kulturne, naravne in kulinarične dediščine Sicilije. Dejavnosti, primerne za vse starosti in interese, ponujajo močno senzorično osredotočenost, ki ustvarja čustva in nepozabne spomine. Prva – in morda največja – izkušnja na prostem, ki čaka naše goste v Adler Spa Resort SICILIA, vodi v osrčje naravnega rezervata Torre Salsa. Naravni rezervat, ki neposredno meji na letovišče, obiskovalce pritegne v sanjsko dimenzijo s svojimi osupljivimi pečinami in zlatimi sipinami, turkiznim zalivom in bujnim rastlinjem. Sprehodijo se lahko po ozkih poteh vse od panoramskih naravnih teras do morja. Naši gostje si lahko nato izposodijo eno od naših električnih koles in sami raziščejo Sicilijo za bolj oseben pridih. Od vodenih ogledov do nenapisanih dogodivščin, vse lahko prilagodijo po želji. Jugozahodna obala Sicilije je dom resnično čarobnih točk, kot so Začarani grad Sciacca, Borgo Cusenza, Scala dei Turchi in zgodovinske ruševine Monte Suso, pa tudi množica zelo slikovitih poti in poti. Kolesarjenje po čudesih Sicilije je fantastična izkušnja, v kateri lahko vsakdo uživa brez truda, zahvaljujoč električnim kolesom, ki si jih lahko naši gostje brezplačno izposodijo. Sicer pa za ljubitelje morja spodbujamo uporabo desk za veslanje, ki gostom omogočajo veslanje po čistih vodah, od zlate plaže Giallonardo do naravnih tolmunov Le Pergole – obala Siculiane je vredna občudovanja z nasprotne perspektive, tudi. Gostje Adlerja imajo v bližini našega letovišča tudi možnost uživanja v vožnji s kanujem, kajakom in veslanju v stoječem položaju. Jahanje je še ena odlična izkušnja, v kateri lahko uživajo naši gostje. Jezdenje po plaži, ko zahajajoče sonce obarva nebo oranžno, je resnično nepozabno doživetje. Naš program dejavnosti vključuje jahanje v naravnem rezervatu Torre Salsa in na plaži ob sončnem vzhodu in zahodu.

Naš partnerski golf klub se nahaja v Sciacci, 32 km severozahodno od letovišča. Ima dve igrišči z 18 luknjami in eno igrišče z 9 luknjami ter vadbeno igrišče, chipping zelenico in putting zelenico. Gostje ADLER Spa Resorta SICILIA uživajo v posebnih cenah.

Kako bi s svojimi besedami opisali to vznemirljivo novo destinacijo?

Sami Aglietti: Opisal bi ga kot pristen trajnostni dragulj na eni najbolj privlačnih obal Sicilije. In razložil vam bom, zakaj … Naše poslanstvo je, da luksuz postane resnično trajnosten, naša vizija pa je ustvariti redka doživetja za naše goste. Vse, kar počnemo, ima vpliv in vsaka posamezna izbira lahko naredi razliko. V letovišču uporabljamo električne klubske avtomobile za prevoz na daljše razdalje, goste pa spodbujamo, da za svoje izlete in izlete najamejo električna kolesa in avtomobile. V našem ekološkem bazenu smo infrastrukturo omejili na minimum in uporabili samo naravne materiale, kot je les, da ohranimo občutljiv naravni ekosistem, ki je dom raznolike flore in favne. Veliko truda vlagamo v zmanjševanje in ločevanje odpadkov (predvsem plastičnih odpadkov), digitalizacijo vseh procesov za zmanjšanje papirja in optimizacijo porabe materialov za pranje perila. Naš cilj je imeti letovišče brez plastike. Uporabljamo tudi najsodobnejše toplotne črpalke za pridobivanje energije in se izogibamo fosilnim gorivom za klimatske sisteme, da spodbujamo uporabo obnovljivih virov. Trajnost in dobro počutje sta značilnost nečesa, kar luksuzni gostje redko doživijo v vsakdanjem mestnem življenju. Pogosteje je redko uživati, medtem ko delaš tudi nekaj, kar je koristno za okolje. Včasih je najbolj trajnostna možnost tudi najbolj luksuzna. V ADLER Spa Resort SICILIA vam ni treba sklepati kompromisov glede udobja, da bi dosegli trajnost. V naravnem raju Sicilije lahko uživate na varnem, saj veste, da bo naslednjič, ko se vrnete, še vedno tukaj, nespremenjen.