UTELEŠANJE NAJBOLJŠE ZLATARSKE UMETNOSTI

Znamka Damiani, ustanovljena v Valenzi, je italijansko luksuzno nakitno podjetje, ki je po vsem svetu znano po svojih finih kreacijah, v katerih je vsak dragulj Damiani edinstveno umetniško delo, ki so ga ročno izdelali izkušeni zlatarji in je rezultat edinstvenega dizajna, velike pozornosti do podrobnosti in uporabe visokokakovostnih draguljev.

Skrivnosti te fascinantne obrti so se prenašale iz generacije v generacijo, od ustanovitelja Enrica Damianija do njegovega sina Damiana in nato do njegovih vnukov, Guida, Silvie in Giorgia, ki danes vodijo podjetje in interpretirajo legendarno dediščino znamke in njeno temeljne vrednote s postopnim pogledom v prihodnost. Maison, cenjen po vsem svetu zaradi stila, dizajna in povsem italijanske izdelave svojih stvaritev, je edini draguljar na svetu, ki je osvojil kar 18 mednarodnih nagrad Diamonds, oskarja mednarodnega sveta nakita. Odličnost Damianijevih kreacij so občudovale številne zvezde, vključno s Sharon Stone, Tildo Swinton, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow in Bradom Pittom, da ne omenjamo Italijank Isabelle Rossellini in Sophie Loren, ki sta izbrali znamko za praznovanje svojih uspehov.

Dragulje Damiani Belle Époque zdaj obdajajo in dopolnjujejo najnovejše stvaritve kolekcije: Belle Époque Reel. Bolj tradicionalna zamisel o filmu in umetnosti v gibanju se razvija in zajema bolj sodoben, spontan in neposreden koncept vizualne ustvarjalnosti. Duh novosti te zbirke odraža dinamičnost in neposrednost sodobnih videoposnetkov, ustvarjenih za digitalne kanale, zato so prevzeli ime “Reel”, s čimer film in vizualna umetnost, navdih za prvotno zbirko Belle Époque, postajata digitalna in sodobna. Novi prstani in verižice – v belem, rumenem in rožnatem zlatu, obogateni z najčistejšimi diamanti v najdragocenejših različicah – predstavljajo osrednji element z mehanizmom, ki se ob božanju sam vrti in oživi kot filmski trak. Krogi in pravokotniki – oblike znotraj oblik – ponujajo neskončne možnosti poigravanja in prepletanja, kot več videoposnetkov na družabnem mediju; simbol nenehnega napredka, ki je neustavljiv.

Zadnja kolekcija vključuje prstane, ogrlice, zapestnice in uhane, ikonične dragulje, posvečene novim trendseterkam, ambasadorkam sodobnega in dinamičnega sloga, ki je vključujoč in zajema tiste, ki se identificirajo s filozofijo »novega«, ki navdihuje kolekcijo. Nova kolekcija Belle Époque Reel, simbol tradicije, obrtniškega znanja, strasti in ustvarjalnosti, uteleša najboljšo zlatarsko umetnost.