USPEŠEN ZAKLJUČEK PREMIERNEGA MEŠANEGA DOGODKA

Jonathan Caldwell je bil okronan za prvega zmagovalca turnirja Scandinavian Mixed, Angležinja Alice Hewson pa je v zadnjem krogu nastreljala 69 in končala na tretjem mestu.

Severni Irec je v zadnjem krogu zabeležil rezultat 64, s katerim je cilj klubske hiše postavil na 17-pod. Španec Adrian Otaegui je imel na 18. jamici sicer priložnost za zmago z bližanjem, vendar je na koncu potreboval trojnega, zaradi česar je Caldwell z enim udarcem prednosti osvojil svoj prvi naslov na Evropski turneji.

Hewsonova je dan začela izenačena na vrhu z 12-pod, skupaj z Avstralcem Jasonom Scrivenerjem, Valižanom Rhysom Enochom in Švedinjo Caroline Hedwall. Angležinja, ki je leta 2020 zmagala na Investec South African Women’s Open, je znova otežila začetek, saj je na prvi jamici storila napao.

Še ena napaka na peti jamici je bila ujeta med dva “birdija”, Hewson pa si je od “bugija” opomogel z osmimi zaporednimi “birdiji”.

Njena zadnja napaa je prišla na 12. jamici, nakar je na naslednjih štirih dosegla tri “birdije” in si dokončno zagotovila tretje mesto.

CELOTNA LESTVICA JE NA VOLJO NA KLIK.