USNJE IN STROKOVNO ZNANJE

Če bi obstajala torbica, popolna interpretacija časomerov Panthère de Cartier, bi bila videti natanko takole. S svojo trapezno obliko, fino zrnatim usnjem in zaponko z draguljem namreč spominja na izvirno in ustvarjalno dediščino Jeanne Toussaint. Bila je namreč prva, ki je kot kreativna direktorica pri Cartierju v štiridesetih letih prejšnjega, sprejela panterja kot svoj podpis. Kako je prišlo do tega? No, naj vam razložimo, je precej enostavno. Ustvarila je namreč kiparskega panterja, ponosnega in privlačnega, ta pa je sčasoma postal emblem Cartierjevega nakita.

Panter kot rečeno pušča svoj pečat na najnovejši Cartierjevi torbici. Njena specifičnost je absolutna. Kaj je tisto, kar opazimo takoj? Dragocena črna pegasta zaponka, ki v hipu pritegne naš pogled in navdušenje. Kaj pa je tisto, česar morda ne vidimo? To je ideja o neopaznem mačjem gibanju, interpretiranim z zelo rahlim valovanjem vzdolž »zavihka«. Vse na tem modelu pa je strukturirano. Oblika, ročaji, vložki. Ta minimalističen pristop služi kot način izpostavljanja zaponke, umetniškega dela s poenostavljeno grafično glavo panterja, ki je bila ustvarjena v tesnem sodelovanju med Cartierjevim oblikovalskim studiem in njegovimi oblikovalci visokega nakita. Prav njim panter dolguje svoj realizem, čistost svojih linij in natančnost proporcev.

Torbo z značajem, ki potrjuje ženstvenost in prefinjenost, skupni imenovalec te torbe »Grande Maison«, lahko nosite čez ramo ali v roki, saj sta na voljo dva videza in dve velikosti, majhen in mini model za nošenje kadarkoli. In ne le to, tudi v kateri koli od razpoložljivih barv, ki zajemajo odtenke črne, češnjevo rdeče, zelene ali bledo rožnate. Vse torbe je mogoče personalizirati z dodajanjem začetnic ali datuma, podrobnosti, vroče žigosanih v zlati foliji neposredno na torbici ali v notranjem ogledalcu. Torbico Panthèreso sicer oblikovali v studiu za oblikovanje dodatkov, ki ga vodi Marlin Yuson, njegov umetniški vodja. Ta ustvarjalni, svetel in bleščeč laboratorij in studio se nahaja na sedežu Cartier International v Parizu, v središču polnem navdihnjenega in prefinjenega izraza ter ustvarjalnosti. Skozi to izjemno lokacijo se skozi svoj ustvarjalni proces sprehodijo najlepše usnje in prefinjeni kovinski kosi. Pri oblikovanju torbice Panthèrese je Marlin Yuson tako zanašal na strokovno znanje in izkušnje Cartierjevih delavnic v zvezi z nakitom in na izbiro izjemnega usnja. Dve merili odličnosti, ki določata dragocenost in eleganco torbe.