URE PANERAI NA KROVU SUPER JADRNICE

Revolucionarni powerboat AC75 Luna Rossa je 3. oktobra uradno zaplul in s tem doživel svoj ognjeni krst. Plovilo je izplulo iz Cagliarija, natančneje iz Molo Inchusa, kjer ima moštvo Luna Rossa Prada Pirelli tudi svoj štab. Plovilo, ki dosega najvišje standarde, bo na najstarejšem jadralskem tekmovanju na svetu zastopalo naše sosede Italijane.

Na zapestju jadralnega skipperja Maxa Sirene in ostalih članov posadke plovila Luna Rossa, smo na otvoritvi lahko zasledili tudi časomer Panerai Submersible Luna Rossa – 47 mm, ki je del kolekcije izdelane prav za tekmovanje Challenger of Record, na katerem podjetje Panerai nastopa kot uradni pokrovitelj. Ura odraža močan karakter ekipe, s plovilom pa si solasti kar nekaj tehničnih lastnosti, med katerimi lahko najdemo tudi ohišje iz karbonskih vlaken, iz katerih je izdelano tudi ogrodje jadrnice AC75, še ena skupna lastnost pa je tudi številčnica tega ekskluzivnega časomera, na kateri lahko najdemo tudi kos jadra.

Med udeleženci tega za vse ljubitelje jadranja pomembnega dogodka smo lahko opazili Miuccia Prado, ki je plovilo krstil, Patrizia Bartellija, predsednika moštva Luna Rossa Prada Pirelli, Agostina Randazza, predsednika društva Circolo della Vela Sicilia ter Marca Trochettija Provero, CEO proizvajalca vrhunskih pnevmatik Pirelli. Na proslavi je bilo moč opaziti tudi Gregoria Paltrinerija, olimpijskega zmagovalca v disciplini 1500 m prosto, ki se je aprila letos pridružil ambasadorjem znamke Panerai. Njegova prisotnost je zopet zasenčila Maisonovo praznovanje njegove izredne povezanosti s svetom vodnih športov.