URA, KI ČASTI VSAKO SEKUNDO

Kot vemo, Issey Miyake ni le močno vplivni japonski oblikovalec, saj blagovna znamka ponuja široko paleto izdelkov, ki vključuje od torb in parfumov do različnih ženskih linij in podznamk. Podjetje v sodelovanju z različnimi oblikovalci proizvaja tudi ure v okviru projekta Issey Miyake Watch, s čimer nadgrajujejo svoj oblikovalski duh.

Issey Miyake "1/6" Mechanical Watch by Nao Tamura designer architect retail price buy colorways

Najnovejši partner je tako postala newyorčanka Nao Tamura, prva ženska oblikovalka projekta Watch, ki je navdušena nad znanstvenimi merilnimi orodji in željo, da bi upočasnila stvari v dobi hitrega tempa. Predvidela je, da bo “1/6” poudarila čas. Gibanje enega kazalca se tako izvede s šestimi utripi na sekundo, medtem ko dolg pomožni kazalec obsega tako zunanje označevalce od 12 do 6 kot notranje notranje markerje, ki sledijo.

Issey Miyake "1/6" Mechanical Watch by Nao Tamura designer architect retail price buy colorways

Delna krona, ki uri ponuja strojniško estetiko in ji daje videz orodja, se pojavlja blizu šestice. To oblikovalsko estetiko poudarjajo tudi zelo enostavne barvne kombinacije, med katerimi so popolnoma črna, sivo ohišje s črno časovnico, bela časovnica na črnem ohišju in bela časovnica z belom ohišjem, minimalistični pa so tudi trakovi, ki so na voljo v črnem usnju ali v obliki črne ali bele milanske zapestnice.