UNIKATNA URARSKA UMETNINA ZA DOBER NAMEN

Od leta 1979 je Piaget Polo stilska ikona, ki združuje prefinjene materiale, izdelavo, dizajn in edinstven občutek za stil, ta časomer pa hkrati utelešenje načina življenja in umetniško delo samo po sebi. S svojo disruptivno zasnovo in edinstvenim slogom, ki se je razvil skozi čas, je to torej ura, ki je urarskim navdušencem takoj prepoznavna.

Od leta 1979 njegova harmonična razmerja mojstrsko združujejo ukrivljene linije in značilne podrobnosti. Z rumenim zlatom in živobarvnimi številčnicami iz trdegih dragih kamnov je ura prestala preizkus časa in izbrisala meje med sofisticiranostjo in razkošjem, ekstravaganco in diskretnostjo. Gre torej za intenzivno prefinjen kos, ki uteleša vse Maisonove vrednote v smislu urarske odličnosti – model mojstrskih zapletov in ultratankih mehanizmov. Njegova ikonična fluidnost ponuja občutek druge kože, ki ga je takoj sprejela svetovna elita: družba Piaget, kjer se križajo jet set, visoka moda in vrhunsko urarstvo. To ni presenetljivo, če se spomnite, da je Yves Piaget sklenil tesno prijateljstvo z Andyjem Warholom v New Yorku, v času razcveta Studio 54 in Regine’s. Sam Warhol je imel v lasti nič manj kot sedem ur Piaget. Polo pa je osvojil tudi srca Ursule Andress in Steva Martina ter očaral Milesa Davisa, Bjorna Borga, Rogerja Moora …

In ko slišite “jet set” in “Côte d’Azur”, se spomnite na Monako in Piaget se je odločil, da bo daroval unikaten časomer dobrodelni dražbi Onlywatch, ki poteka vsaki dve leti v kneževini, da bi zbrali sredstva v namene raziskav Duchennove mišične distrofije. Časomer na dražbi je ustvarjalna živobarvna umetniška izdaja Piaget Polo Skeleton, umetniško tehnična in hladno elegantna. Njegov dizajn je poklon umetniškemu delu Victorja Vasarelyja “Hexa Grace”, ki je razstavljeno v Monaku. Ura bije v ritmu barvnega kalibra 1200S1 z zelenimi, modrimi in rožnato-zlatimi skeletoniziranimi mostovi, ki so vsi posebej zasnovani za ta edinstven kos. Izjemno tanek mehanizem, debel le 2,4 mm, je v ohišju iz rožnatega zlata s premerom 42 mm in debelino le 6,5 mm. Ta edinstveni Piaget Polo Skeleton Arty je povezan z modrim zamenljivim paščkom, prav tako zasnovanim posebej za to priložnost.

Ta edinstvena ura bo novembra letos na dražbi Onlywatch predana najboljšemu ponudniku.