UMETNIŠKI UNIKATI TORBICE BULGARI SERPENTI

Kača, ki je neskončen vir navdiha v času, prostoru in različnih kulturah, je že od nekdaj prepletena s svetom umetnosti in včasih sama postane manifestacija brezmejne človeške domišljije. Zdaj, v letu 75. obletnice Serpentija, Bulgarijeva ikona metamorfoze ponovno ponuja čudovito območje za neomejeno ustvarjalno eksperimentiranje kot belo platno za nova raziskovanja. Kolekcija šestih torbic Serpenti in Art je nastala v sodelovanju s tremi sodobnimi umetniki, ki so s svojo ustvarjalno vizijo in edinstvenim mojstrstvom obogatili nenehno spreminjajoče se in vedno očarljivo vesolje Bulgarijeve kače. Neskončna evolucija, ki zdaj prvič dosega virtualno dimenzijo NFT in odpira edinstveno digitalno izkušnjo, dostopno le prek torbice. Korejski slikar Sunwoo Kim, znan po svojih simboličnih pticah dodo, ki predstavljajo iskanje svobode in sreče, je svoj umetniški svet prenesel v jedro torbice Serpenti Forever Top Handle. Torbica je simbol brezčasne elegance in vsestranske uporabnosti ter je na voljo z dvema različnima animacijama.

V dnevni različici je na telesu iz telečjega usnja reliefno upodobljen gozd z zelenimi listi, ki poudarjajo tridimenzionalni učinek in dinamično teksturo podobe. Igriva poslastica se skriva pod pokrovom zavihka, kjer iz domišljijskega listja izskoči smešna ptica dodo, medtem ko se ujemajoče zapiranje s kačjo glavo ponaša z bogato paleto zelenih emajlov, ki jo dopolnjujejo oči iz črnega oniksa. Nočna različica je potopitev v nočno pokrajino, posuto z Bulgarijevimi ikoničnimi osemkrakimi zvezdami. Simbolična ptica dodo, kot bi lovila svoje sanje, leti na modrem nebu, ki ga osvetljujejo podrobnosti zlatega bleščanja in vezenine. Zlati sijaj torbici doda hipnotizirajoče zapiranje kačje glave s tako imenovanim učinkom “diamantnega reza”, ki ga sestavljajo zrnata kovinska tekstura, ki se lesketa kot zasneženi pavé, ter hipnotične oči iz lapis lazulija. Vsestransko nadarjena kitajska umetnica Zhou Li, ki sega od slikarstva do kiparstva, instalacij in umetnosti na javnih mestih, je torbico Serpenti Forever Top Handle poustvarila v značilnem jeziku svojih liričnih abstraktnih slik. Prva stvaritev, poimenovana Ocean, tako kot podoba, ki jo prikliče, izhaja iz umetničine slikarske serije Landscape of Nowhere (Pokrajina nikjer). V njej se osredotoča na temo svobode in upanja za človeštvo. Ikonična kombinacija modrih in rožnatih tonov ter izvrstni dotiki čopiča Zhou Li na površini torbe iz telečjega usnja zaživijo novo življenje in narišejo sanjsko vesolje. Druga interpretacija, Forest, je navdihnjena s še eno znamenito umetničino serijo, imenovano Spring in slavi moč narave in njenega neskončnega življenjskega kroga.

Sugestivna simbolika in sklicevanje na kitajske pokrajinske slike se združujejo z romantičnim vzdušjem gozda, medtem ko bogastvo podrobnosti oživlja torbo iz telečjega usnja z zlatimi vezeninami in dragocenimi aplikacijami, ki delu dodajajo bogato teksturo. Obe torbi dopolnjuje ikonično zapiranje s kačjo glavo in ustreznimi emajliranimi luskami, imata tudi geometrijski medeninasti zgornji ročaj z zlatimi zrcalnimi zaključki ter ustrezne vložke z dragimi kamni, malacitom za eno torbo in rožnatim kremenom za drugo kar je rezultat srečanja umetnosti Zhou Li in znamke Bulgari. Popolnoma prenovljen dizajn izhaja iz umetničine instalacije Metamorfoza – Prstan življenja in slavi kačo kot simbol združitve kitajske in evropske kulture, razuma in vitalnosti, kovine in draguljev, art nouveauja in minimalizma. 33-letna umetnica Sophie Kitching, ki živi v ZDA, je svoj konceptualni pristop uporabila pri dveh animacijah torbe z zgornjim ročajem Serpenti Forever. Umetnica se osredotoča na dvojnost kače in njeno neskončno moč preobrazbe ter se igra z nasprotnimi silami, kot so dan in noč, notranjost in zunanjost. Kot umetniško delo iz njene slikarske serije se Invisible Green ponaša z enako neštetimi barvami, cvetnimi listi in listi na ozadju iz belega telečjega usnja. Živahne in sugestivne poteze, ki spominjajo na kačje zapeljive luske, dosežejo vrhunec v ikoničnem zapiranju s kačjo glavo, okrašeno z ustreznimi večbarvnimi emajlnimi vložki. Z naravo navdihnjeni motivi oživljajo tudi drugo zasnovo umetnice. Tu hipnotizirajoči kontrast med intenzivnimi barvami in črnim ozadjem iz telečjega usnja, ki ga je navdihnila umetničina slika Nokturno, namiguje na skrivnostne oblike in metamorfozo kače. Izkušnja NFT, ki je izdelana z enako pozornostjo do podrobnosti in globokim savoir faire Bulgarijevih usnjenih izdelkov in je povezana z vsako torbico, še bolj povzdiguje ustvarjalni potencial Serpenti, saj z visoko tehnologijo raziskuje različne teme, ki so jih razvili umetniki. Šest tridimenzionalnih videov – po eden za vsak model – omogoča vsakemu lastniku ekskluziven dostop do digitalnega vesolja, posvečenega njegovi torbici, na brezhibnem potovanju od materialnosti k nematerialnosti. Ekskluzivne kreacije, namenjene ljubiteljem umetnosti in navdušencem nad Serpentijem, so bile predstavljene na Bulgarijevem dogodku Serpenti in Art ob dogodku Paris Haute Couture. Vsaka torbica, ki je nastala kot kolekcija v počastitev 75. obletnice ikone, je na voljo v omejeni seriji 75 kosov.