UČVRSTITEV KOŽE IN ZAŠČITA KOLAGENA DVIGNJENA NA NOVO RAVEN

Njihova ikonična in najbolj prodajana evropska krema je doživela preobrazbo, saj se ponaša s čistejšo in visoko učinkovito formulo. Z močjo modernih učinkovin – kolagenskih peptidov – nova linija Blue Peptides nudi zdrav videz, rožnat sijaj in bolj čvrsto ter vidno napeto kožo, ki izpopolni vaš videz z vsakim nanosom. Formule so edinstveno povezane z znamenito učinkovino podjetja Biotherm Life Plankton™, ki vsebuje 35 hranil za kožo, hkrati pa poskrbi za bolj čvrsto kožo v samo štirih urah. Linija, katere osrednji izdelek je lifting krema Blue Peptides Uplift, uteleša drugačnost blagovne znamke, z brezkompromisno učinkovitostjo v kombinaciji z mamljivimi rožnatimi teksturami. Nova linija Blue Peptides nudi formule, ki se skladajo z vrednotami blagovne znamke Biotherm. Formule iz te linije so ekološko testirane v morskih pogojih, pokrovček je narejen iz 100-odstotne reciklirane plastike, steklenička pa je izdelana iz 40-odstotnega recikliranega stekla. Spoštovanje teh načel jim omogoča, da vsi skupaj ravnamo bolje. Skrivnost bolj čvrste in napete kože je naš kolagen. Gre za zalogo kolagena, ki nam je dana ob rojstvu in predstavlja približno 70 % posušenega kožnega tkiva. Glavna razloga za zmanjšanje kolagena sta, da se proizvodnja kolagena z leti zmanjša.

Od 25. leta izgubimo okoli 1 % kolagena na leto. Pri tem so pomembni osebni dejavniki, kot sta genetika in hormoni, kot tudi dejavniki življenjskega sloga, kot sta onesnaženje in stres, ki vodijo do hitrejše izgube kolagena. Kot tudi UV-žarki, ki poškodujejo kolagenska vlakna. Okoli 15 % UVB-žarkov doseže najgloblje plasti povrhnjice kože, medtem ko UVA-žarki in žarki vidne svetlobe vplivajo na celotno povrhnjico. Ponavljajoče se izpostavljanje UV-žarkom povzroča propadanje kolagenskih vlaken v naši koži, kar povzroči vidne znake staranja. Raziskave kažejo, da je posledično skupna od sonca poškodovana količina kolagena 20% nižja kot pri koži, ki ni izpostavljena soncu. Ko se naš nivo kolagena zmanjša, začnejo nastajati gube, koža postane manj čvrsta, njena tekstura pa neenakomerna. Za boljšo zaščito kolagena, kozmetična znamka Biotherm predstavlja kremo Blue Peptides Uplift, ki združuje ultimativno učvrstitev kože. V skladu z načeli linije Blue Peptides se ta inovativni vrhunski izdelek zanaša na ekskluzivno kombinacijo sestavin, ki zagotavlja takojšen rožnat sijaj in učvrsti kožo v samo štirih urah. Frakcije kolagenskih peptidov. Veganski, skrbno izbrani za bolj poln videz kože. Life Plankton. Učinkovina ima v imenu besedo »življenje (angl. life)« zaradi svoje močne učinkovitosti Life Plankton vsebuje 35 hranil, ki jih najdemo v koži. Je nežna do oči in kot nalašč primerna za aktiven življenjski slog, saj je odporna proti vlagi in hkrati učinkovito pomaga učvrstiti kožo.

  1. Kaj so peptidi?

Peptidi so biološko aktivna komunikacijska orodja, ki pomagajo nadzirati delovanje kože. Delujejo kot posredniki, ki pošiljajo pomembne signale različnim delom telesa in jim naročajo, naj popravijo poškodovana tkiva. V kozmetiki so običajno uporabljeni peptidi, ki so identični ali podobni beljakovinskim frakcijam, ki jih najdemo v telesu.

  • Kako so proizvedeni?

Peptide najdemo v naravi ali pa so proizvedeni sintetično. Nekateri naravno prisotni peptidi niso stabilni v vodnih raztopinah, zato jih je skoraj nemogoče uporabiti v izdelkih za nego kože. Frakcije kolagenskih peptidov v podjetju Biotherm proizvajamo strokovno, da zagotovimo njihovo idealno strukturo in najvišjo kakovost.

  • Ali so naravno prisotni v telesu?

Da! Peptidi opravljajo številne biološke funkcije v telesu.

  • Kakšna je razlika med peptidi, beljakovinami in kolagenom?

Tako peptidi kot beljakovine so sestavljeni iz aminokislin, a se razlikujejo po  velikosti in funkciji.
Peptidi primarno delujejo kot posredniške molekule, ki pošiljajo celicam ali organom specifične signale za sprožitev različnih bioloških odzivov, kot je obnova tkiva.
Beljakovine opravljajo različne naloge, vključno z zagotavljanjem strukturne podpore celicam in tkivom ter prenosom molekul po telesu, prav tako pa igrajo ključno vlogo pri delovanju imunskega sistema. Kolagen je ena izmed najpomembnejših beljakovin v koži, ki sestavlja 70 % suhega kožnega tkiva. Peptide pogosto primerjamo s kolagenom. Razlog za to je, da ko se kolagen naravno razgradi, nastanejo segmenti aminokislin, kar ustvari kolagenu podobne peptide.

  • Ali obstajajo različne vrste peptidov?

Da, na stotine! A vsi peptidi ne opravljajo iste funkcije. Biothermove kolagenske peptide so navdihnili martikini, ki so fragmenti peptida, ki nastanejo med čiščenjem kožne rane pred celjenjem. So signalni peptidi, ki sodelujejo pri obnovi kože in delitvi celic. Klinično dokazani rezultati izpostavljajo učinkovitost nove linije Blue Peptides, saj je bilo opaženo izjemno izboljšanje čvrstosti kože v samo štirih urah po nanosu izdelkov, njihovo izboljšanje je opazilo 95 % žensk, ob uporabi izdelkov. Takojšen učinek, koža takoj postne rožnata, dobi zdrav sijaj in postane bolj čvrsta. Po enem tednu uporabe izdelkov so ženske zaznale pospešen lifting učinek redefinirane obrazne poteze. Po osmih tednih pa pospešen lifting učinek.vRožnata tekstura izdelkov iz linije Blue Peptides takoj zgladi kožo in ji da žametast zaključek  za vrhunsko ugodje in sijaj, ki ga ženska lahko vidi in čuti. Med nanosom izdelka je zaznana topljiva tekstura in ob nanosu nežna dišava. Poživite svojo kožo, hkrati pa zaščitite svoj nivo kolagena v koži v vsaki situaciji s celotno linijo izdelkov. Krema Blue Peptides Uplift za zdrav sijaj in bolj čvrsto kožo vsak dan. Nočna krema Blue Peptides Uplift za ohranjanje kolagenskega kapitala in učvrstitev kože čez noč. Oba izdelka vsebujeta isto zmagovalno in znanstveno dokazano kombinacijo frakcije kolagenskih peptidov in  učinkovine Life Plankton.