U.S. OPEN TUDI S PRISOTNOSTJO GLEDALCEV

Leto dni po tem, ko sta bili obe odprti prvenstvi USGA zaradi pandemije COVID-19 odigrani brez gledalcev, je upravni organ sporočil, da namerava za U.S. Open in U.S. Women’s Open, čeprav v omejenem obsegu, znova odpreti vrata za širšo javnost. Na obeh prvenstvih bo prisostvovalo “omejeno število navijačev”, ki bodo morali bodisi pokazati dokazilo o cepljenju bodisi vročiti negativni rezultat testa COVID-19 pred prihodom.

Prebivalci Kalifornije morajo pri tem dokazati, da so bili cepljeni vsaj 14 dni pred prvenstvom ali da imajo negativne rezultate testa. Ljubitelji zunaj zvezne države bodo medtem morali pred dogodkom pokazati dokazilo o cepljenju. Ne glede na status cepljenja je treba ves čas na licu nositi pokrivala za obraz.

U.S. Women’s Open bo potekal od 3. do 6. junija na igrišču Olympic Club, med tem ko bo moška izvedba U.S. Open potekala štirinajst dni kasneje, od 17. do 20. junja na igrišču Torrey Pines.

PGA Tour se je letos sicer potegoval za več prireditev z manjšo množico, Masters turnir pa je pred kratkim omogočil tudi omejen obisk pokroviteljev, LPGA pa še ni ponudila vstopnic za reden nakup od julija lani.