TUDI MONCLER Z NOVO TRAJNOSTNOSTNO ZAVEZO

Luksuzna znamka Moncler je kot del svoje nove zaveze o trajnosti izjavila, da bo do leta 2021 postala ogljično nevtralna. Ideja blagovne znamke pod imenom „Moncler Born to Protect Sustainability Plan“ se osredotoča na pet ključnih področij: podnebne ukrepe, krožno gospodarstvo, pravične vire, povečanje raznolikosti in vračanje lokalnim skupnostim.

Na podnebnem področju se znamka zavezuje, da bo do leta 2021 postala ogljično nevtralna in bo do leta 2023 po vsem svetu uporabljala 100-odstotno obnovljivo energijo. Drugi cilji vključujejo odpravo uporabe plastike za enkratno uporabo do leta 2023; uporabo več recikliranih ostankov blaga in trajnostnega najlona; in začetek recikliranja puha s certifikatom DIST z inovativnim mehanskim postopkom, ki zahteva 70 odstotkov manj vode v primerjavi s tradicionalnimi postopki recikliranja puha.

Predsednik in izvršni direktor Monclerja Remo Ruffini je dejal: »Svet se sooča z vedno bolj nujnimi socialnimi in okoljskimi izzivi. Pandemija je opomnik, da lahko, če želimo izboljšati svojo prihodnost, vedno presegamo že doseženo. Da bi se kot posamezniki, organizacije in podjetja spoprijeli s temi velikimi izzivi, moramo mobilizirati vse moči. “

Znamka je izjavila tudi, da bo tesno sodelovala s poslovnimi partnerji za izboljšanje sledljivosti surovin ter izboljšanje socialnih in okoljskih standardov v celotni dobavni verigi.