TOUR CHAMPIONSHIP IN FEDEX CUP. ČESTITKE, RORY!

Rory McIlroy je osvojil turnir Tour Championship 2022 in skupno razvrsitev FedEx Cup. Pri osvojitvi teh naslovov je McIlroy premagal prvega igralca golfa na svetu, Scottieja Schefflerja, in postal prvi igralec, ki je trikrat osvojil pokal FedEx. McIlroy je s tem osvojil ogromnih 18 milijonov dolarjev denarne nagrade iz bonusa za pokal FedEx, tako da njegov skupni dobitek v tej sezoni znaša več kot 28,3 milijona dolarjev.

A bilo je napeto, zelo napeto. Do zadnje jamice je namreč vodil z enim udarcem, kot eden najdaljših in najbolj doslednih uporabnikov začetnega udarca pa je dominiral izven teeja. Toda McIlroy je bil smrtonosen tudi na zelenicah. Zadnji dan turnirja je namreč dosegel več kot 30 metrov bližanj, s čimer je bil številka ena na tem področju po dolžini udarcev. Dogodek je končal z rezultatom 21-pod.

To je bil precej nepričakovan izid, saj je Scheffler dan začel s 6 udarci prednosti. Pravzaprav je vodil skozi celoten turnir, od prvega udarca do 16. jamicezadnjega kroga. Ko se je turnir prevesil v zadnjih nekaj jamic, je Scheffler omahoval in končal izernačen na drugem mestu. Pravzaprav je z njegovim rezultatom 3-čez v nedeljo dosegel najslabši rezultat dneva.

Na tem zaključnem turnirju sezone PGA Tour so bili pomembni prav vsi, ki so se sploh uspeli uvrstiti na ta dogodek. Navsezadnje je bilo na igrišču le 29 igralcev po umiku Willa Zalatorisa po poškodbi hrbta. Tako bi izpostavili Sung-Jae Ima, ki je bil izenačen na drugem mestu in hkrati tudi edini drugi igralec, ki je imel pravo priložnost za zmago.

Seveda si bomo to leto zapomnili tako po tem, kdo je bil na tem Tour Championshipu kot po tem, kdo ni bil. Konec koncev, veliko najboljših na svetu ni bilo prisotnih, potem ko so odstopili od članstva v PGA ali pa so bili kar zključeni iz PGA, potem ko so se strinjali z igranjem na dogodkih serije LIV Golf.