TIGER WOODS ZAZNAMOVAL PRVI DAN MASTERSA

Tiger Woods že več kot leto dni ni zmagal ali se dejansko resno boril za zmago, njegov načet hrbet namreč predstavlja vsakodnevno borbo, prihodnji mesec pa bo dopolnil 45 let. Videti je čedalje starejši – ali pa kaže, da je vendarle le človek, izberite sami. Toda v tej sezoni PGA TOUR, v kateri so zmagali že trije igralci, starejši od 40 let (Stewart Cink, Sergio Garcia, Brian Gay), nas je prvi dan Mastersa spomnil, da nič bolj ne “obrne mize s kvotami” kot Masters in Augusta National. Po tem, ko je dež najprej trikrat prestavil “tee-time”, je petkratni prvak Woods v obrambi naslova, katerega drži že dolgih 19 mesecev,  nastreljal odličnih 4-pod 68.

“Ja, vse sem naredil kot je treba,” je dejal Woods po svojem otvoritvenem krogu. »Dobro sem udarjal začtne udarce, odlično odigral z železi ter dobro bližal. Edini resnično slab udarec, ki sem ga danes izvedel, je bil tisti na jamici št. 8. Mislim, da sem dosegel popolno številko s 60-stopinjsko klinovko za pesek a na koncu storil napako. “ Dosegel je par na jamici. To je bila Woodsova prva jamica brez napak v zadnjih 106 krogih na velikih tekmovanjih in prvič na Augusti od leta 2008. Zadel je 10 od 14 čistin in 15 od 18 zelenic. “Edino, kar bi lahko rekel  je, da bi si želel, da bi dosegel še nekaj bližanj,” je dejal Woods po 30 udarcih na zelenici.

Anglež Paul Casey (43) je za prevzem vodstva nastreljal 7-pod 65. Ko bi moral začeti svoj krog je bila igra prekinje nazaradi dežja, vendar je po skoraj triurni zamudi odigral vseh 18 jamic v odličnih razmerah.

Britanec Lee Lee Westwood (47), ki na Mastersih ni igral od leta 2017 in si je vstopnico pridobil s T4 na The Open Championship, je s parom na 18. izjemno zaokrožil krog, v katerem je dosegel rezultat 4-pod 68. Pravi, da je v letih, v katerih od njega nihče ne pričakuje veliko, kar mu po njegovih besedah prija.

Oh, in Augustin Larry Mize, 62, je bil na kratko na lestvici vodilnih. Nastreljal je šest “birdijev” in dosegel 70. “Izkušnje tu veliko štejejo,” je dejal Westwood, ki je v kareiri dosegel šest najboljših 10 v 18 nastopih.

Kanček upanja za veterane na Augusti je morda Jack Nicklaus, ki je leta 1986 zmagal pri 46 letih, vendar se je za zmago še vedno boril globoko v zadnjo deveterico leta 1998, pri 58 letih. Woods je to omenil v sredo; če bi uporabili Nicklausa kot neke vrste vzor, bi mu to omogočilo še približno 15 let maneverskega prostrora, da osvoji šesti ali celo sedmi Masters.

“Moje telo se počuti bolje kot lani,” je dejal. To je dokazal v prvem krogu, ko je začel na zadnjih devetih in zgodaj pokazal popolno kontrolo. “Danes sem hitro začel, kar je dobro, vendar mislim, da so to storili vsi ,” je dejal Woods, ki bi z novo, 83. zmago postavil rekord po številu vseh zmag na TOUR-u. “Danes vsi igrajo nizko. S temi pogoji je to potrebno. Biti moraš agresiven.