TIGER WOODS SE JE ODPOVEDAL NASTOPU NA ODPRTEM PRVENSTVU ZDA

Tiger Woods je v torek napovedal, da ne bo igral na OP ZDA, ker, po njegovo, “moje telo potrebuje več časa, da postane močnejše za golf glavnih prvenstev.”

Woods je dejal, da upa, da bo naslednji mesec zaigral na pro-am na Irskem in na British Open na igrišču St. Andrews. Woodsova zadnja udeležba na turniru sicer sega v prejšnji mesec na prvenstvu PGA na igrišču Southern Hills v Tulsi. Uspel je premagati rez, a se je umaknil, potem ko je dosegel 79 v tretjem krogu, kar je njegov najslabši krog na turnirju, ki ga je zmagal štirikrat. Po krogu je dejal, da mu je malce neprijetno – posledice hudih poškodb, ki jih je utrpel v prometni nesreči leta 2021, so še vedno vidne, zlasti na njegovi kirurško obnovljeni desni nogi -, vendar je bilo očitno, da je Woods trpel hude bolečine.

Njegov prvi turnir po nesreči je bil sicer letošni Masters, kjer je zasedel 47. mesto. Novembra je Woods sicer oznanil, da so njegovi dnevi kot profesionalec PGA Tour končani zaradi njegovih poškodb. Med nesrečo v južni Kaliforniji je utrpel odprte zlome golenice in fibule desne noge, kar pomeni, da sta se obe kosti zlomili na najmanj tri dele in prebili kožo. Prav tako je utrpel poškodbe stopala in gležnja in dejal, da je bila amputacija noge “zelo blizu”.