TIGER WOODS IN HAYOVA VIZIJA GOLFA

Pebble Beach je objavil datum odprtja svojega novega kratkega igrišča, ki so ga preoblikovali Tiger Woods in njegova oblikovalska ekipa. Hay, ki bo nadomestil staro igrišče Peter Hay, naj bi se odprl 16. aprila. Poleg novega kratkega igrišča bosta na voljo tudi površina za bližanje in nova restavracija z zunanjo teraso, ki se nahaja nad obalo in ponuja neverjeten pogled na zaliv Carmel.

Kratko igrišče Peter Hay je bilo eno prvih tovrstnih v ZDA, pod slednjega pa se je v petdesetih letih podpisal dolgoletni profeesionalec Peter Hay. Od takrat je bilo igrišče paradni konj letovišča, mnogim v okolici pa je zagotovil vstopno točko za igranje golfa. Pogovore o viziji prihodnosti igrišča je pravzaprav sprožil Tiger Woods med njegovimi pripravami na odprto prvenstvo ZDA leta 2019, je lani za Golf Digest povedal podpredsednik in direktor Golfa pri Pebble Beach John Sawin. Tiger je opazil, da na “Peter Hayu” potekajo nekatera gradbena dela, ki so služila kot uvod na odprto prvenstvo ZDA in izrazil zanimanje za prihodnje sodelovanje pri prenovi kratkega igrišča.

Hayova druga jamica bo po prenovi verjetno vrhunec – ekipi Pebble Beach in TGR sta “replicirali” ikonično par-3 sedmo jamico na Pebble Beachu in na kratkem igrišču ustvarila njeno natančno kopijo. Replika je postavljena celo v isto smer, kar pomeni, da bo igralec na The Hay jamico igral v isti smeri vetra kot bi to storil na “njegovem starejšem bratu”.

Vsaka jamica na The Hay ponuja razdalje, ki sovpadajo z zgodovino resorta Pebble Beach. Četrta jamica, imenovana “Bing”, je dolga 42 metrov (47 jardov), v čast leta, ko je Bing Crosby prinesel školjko na Pebble Beach, deveta jamica, imenovana “Tiger”, pa je dolga 91 metrov (100 jardov) in predstavlja Tigrovo zmago na OP ZDA 2000, ki je bilo že 100. OP ZDA.