TIGER IN CHARLIE WOODS SE VRAČATA NA PRVENSTVO PNC

15-kratni zmagovalec glavnih turnirjev Tiger Woods bo zopet sodeloval s svojim sinom Charliejem na prvenstvu PNC. Nastop sledi dejstvu, da sta leta 2020 končala na sedmem, leta 2021 pa na drugem mestu.

Ekipi Woods se bosta pridružila devetkratni zmagovalec glavnih turnirjev Gary Player z vnukom Jordanom, prvak prvenstva Open iz leta 2009 Stewart Cink s sinom Connorjem in 6-kratni zmagovalec glavnih turnirjev Nick Faldo s sinom Matthewom, ki dopolnjujeta postavo 20 ekip za prvenstvo PNC 2022 na Ritz-Carlton Golf Club Orlando, Grande Lakes, ki bo potekal od 15. do 18. decembra.

Woods je komentiral: “Vse leto smo se veselili tega tedna in komaj čakamo, da se s sinom združiva za najino tretje PNC prvenstvo. To je tako posebna priložnost, da lahko s svojim sinom tekmujem proti številnim velikanom golfa in njihovim družinskim članom. To bo zelo poseben teden in vem, da bova s ​​Charliejem uživala.”

Alastair Johnston iz IMG, izvršni predsednik turnirja, je komentiral: “Vsakdo je videl, da Tiger na igrišču za golf počne stvari, s katerimi se lahko poistoveti le nekaj ljudi, toda tukaj, na PNC prvenstvu v zadnjih nekaj letih, smo videli razvijajoče se partnerstvo med očetom in sinom, s katerim se lahko poveže na tisoče gledalcev. Veseli smo, da lahko zaradi golfa delimo to izkušnjo.”

Prvenstvo PNC se še naprej razvija od otvoritvenega turnirja leta 1995, ko se je zbralo deset zmagovalcev glavnih turnirjev s svojimi sinovi. Turnir zdaj vključuje 20 takšnih prvakov in njihovih sorodnikov, ki se v dvodnevnem boju s 36 jamicami za Willie Park Trophy potegujejo za skupno nagrado 1.085.000 $.

Za pravico nastopa na prvenstvu PNC morajo igralci osvojiti glavni turnir ali prvenstvo THE PLAYERS. Njihov partner ne sme imeti pravice za nastop na turnirjih PGA ali LPGA TOUR.