THE MACALLAN HORIZON, VEČ KOT LE VISKI

Vsi imamo radi briljanco, vsi obožujemo luksuzne znamke. Kaj pa se zgodi, ko se dve takšni znamki združita? Odgovor na to imata znamki Bentley Motors in The Macallan, ki sta razkrili revolucionarno zasnovo The Macallan Horizon, prve omejene izdaje enosladnega viskija, ki je nastal v sodelovanju blagovnih znamk.

Prototip Macallan Horizon, ki odraža trajnostno jedro, ki je v središču partnerstva, skupaj s skupnim namenom inovacije, združuje tradicionalno izdelavo, reciklirane materiale in ekskluzivno vodoravno zasnovo. Prototip, ustvarjen po obsežnem skupnem razvoju med Bentley Motors in The Macallan, zajema skupno ambicijo gradnje trajnostne prihodnosti iz bogate dediščine obeh znamk. V poklon priznanim šestim stebrom The Macallan – temeljnim kamnom blagovne znamke, ki predstavljajo njene značilne enosladne viskije – Macallan Horizon vključuje šest edinstvenih predelanih, znova uporabljenih ali etično pridobljenih materialov, ki so sestavni del podjetij The Macallan in Bentley Motors. Prototip pa zanimivo ni podoben nobeni steklenici viskija v zgodovini. Edinstven dizajn nasprotuje tradicionalni navpični estetiki steklenice viskija in odseva vodoravno pot avtomobila ter premika meje in umetnost mogočega. V skladu s tem koncept leži vodoravno v namensko zgrajeni zibelki in nima stojnega podstavka. V središču dizajna je ročno izdelana steklenica z izrednim 180-stopinjskim zasukom, predstavljajoč mojstrstvo prostora in časa, ki sta ga dosegla The Macallan in Bentley Motors pri ustvarjanju prototipa.

  • Koncept je nato obdan z zapleteno zavito 3D-strukturo, izdelano iz nabora čudovitih, trajnostnih materialov. Roke konstrukcije so izdelane iz:
  • recikliranega bakra iz neuporabljenih, nenavadno majhnih destilacijskih kotlov iz nekdanje destilarne The Macallan,
  • aluminija, pridobljenega iz proizvodnje Continental GT, Flying Spur in Bentayga v Bentleyjevem domu v Crewu v Angliji,
  • recikliraega lesa obeh znamk,
  • usnja z najnižjo emisijo CO2 na svetu, lokalno pridobljenega na Škotskem in uporabljenega tudi v zelo ekskluzivnem Bentleyju Mulliner Batur grand tourer.

Zadnja komponenta je izjemen enosladni viski, ki bo pripravljen posebej za to omejeno izdajo in bo prav tako povedal svojo zgodbo o recikliranju in trajnosti.

»Naš prototip za The Macallan Horizon je resnično pionirski, tako pri oblikovanju kot pri uporabi materialov. Je zlitje ostro definiranega, a zaobljenega oblikovalskega DNK Bentleyja, Macallanovih inovacij in recikliranih materialov obeh ikoničnih britanskih znamk. Oblika zasnove nam je omogočila, da svetlobo obravnavamo kot material sam po sebi, prepletanje med svetlobo in predelanim lesom, aluminijem in bakrom pa je izjemno. Ker je sam po sebi predmet lepote in ima tako močne elemente trajnosti, je predstavitev tega, kar prihaja iz našega partnerstva.« – Bentleyjev vodja oblikovanja izdelkov in življenjskega sloga, Chris Cooke

»Po navdihu v avtomobilski industriji predstavljamo naš ustvarjalni razvoj The Macallan Horizon, ki je med najbolj revolucionarnimi projekti, ki smo se jih lotili v naši 200-letni zgodovini. Sodelovanje z Bentley Motors nas je navdihnilo, da stvari vidimo drugače. V svetu viskija vse stoji pokonci, na primer naše destilarne in naše steklenice. Ko smo pogledali vodoravno v smer, ki jo Bentley Motors zastopa kot del avtomobilske industrije, smo razmislili, ali in kako bi lahko to obliko prilagodili za viski, ki ga je na koncu treba natočiti. Neverjetno sem ponosen na revolucionarno zasnovo, ki smo jo ustvarili za The Macallan Horizon, in edinstvene trajnostne materiale, ki jih vključujemo kot del naše zavezanosti boljšemu svetu. To preprosto ne bi bilo mogoče brez neprimerljive izdelave in ustvarjalnosti, po kateri sta Macallan in Bentley Motors znana in je utelešenje brezkompromisne odličnosti, ki ji Macallan sledi od leta 1824.« – Jaume Ferras, globalni kreativni direktor za The Macallan

Macallan Horizon bo lansiran poleti 2023.