TEKSTURIRANE ČASOVNICE SO VEDNO NEKAJ POSEBNEGA

Če je v preteklosti morda še kdo dvomil, da je Grand Seiko resnični mojster na področju teksturirane številčnice, je nova Omiwatari Spring Drive ura, ki enkrat za vselej odpravlja kakršno koli zmedo.

Prefinjena valovita tekstura na sveži ledeno modri številčnici predstavlja skrivnostne ledene grebene Omiwatari, ki se pojavijo, ko jezero Suwa v bližini studia Shinshu Watch Studio Grand Seiko vsako zimo zmrzne. Učinek je dosežen z ročno kovanim žigom. V nasprotju z organskim videzom številčnice so kazalci in indeksi močno polirani, z ostrimi robovi.

Merjenje časa je možno zaradi ročno navijajočega se kalibra 9R31, mehansko/kremenovega hibrida Spring Seiko Spring Drive, ki ponuja 72 urno rezervo moči z dvojnim sodom, natančnost +/- 1 sekundo na dan ter izjemno gladko vrtenje sekundnega kazalca. Vrhunska raven dodelave gibanj Grand Seiko, ki vključuje zrcalno polirane vtore in termično barvane vijake, si lahko ogledate skozi odprto ohišje, ki razkriva tudi indikator rezerve moči.

38,5 milimetrski SBGY007 bo v začetku naslednjega meseca na voljo preko trgovcev Grand Seiko, cena pa se bo vrtela okrog 9,000 EUR. Nakup časomerov Grand Seiko je v Sloveniji sicer mogoč v trgovinah Sten Time, več informacij pa lahko najdete na KLIK.